Nå kommer været

Meteorologene varsler fortsatt om mye vær og vind på Vestlandet. Regnet hamrer på vinduene og i Rogaland kan man vente seg sterk kuling onsdag.

I Rogaland kan man vente seg vind opp i mot sterk kuling og våt snø, som følge av regn de kommende dagene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– De nærmeste dagene blir preget av mye vind og nedbør og medfølgende varmere temperaturer, sier Bente Wahl i Meteorologisk Institutt.

Etter en helg med mye snø er det dårlig nytt for snøglade unge og voksne i Rogaland. Snøen i gater og nabolag lignet mer is og slaps tirsdag, og forsvinner sakte men sikkert med pøsende regn.

Etter varmere grader tirsdag og onsdag kan man forvente et lite dupp torsdag og fredag. Til helgen kan man også belage seg på nedbør.

Liten til full storm

Tirsdag ettermiddag har regnet begynt å skylle over Stavanger og omegn. Vinden begynner å ta seg opp, men den vil nå toppen først onsdag.

– I Rogaland kan vi forvente stiv og sterk kuling opp mot Utsira onsdag. Rundt Stavanger, Jæren og opp mot kysten av Rogaland blir det en kortvarig sterk kuling på formiddagen som avtar på ettermiddagen, sier statsmeteorolog, Terje Alfvik Walløe i Meteorologisk Institutt.

I Bergen kan man vente seg kraftigere vind, men det ser ikke ut som den blir langvarig.

– Kysten av Hordaland kan vente seg kraftig vind som nærmer seg en liten storm mellom klokken 12.00 og 13.00. Det vil være en kortvarig storm som ser ut til å roe seg etter en til to timer, sier statsmeteorolog, Walløe.

Snøen holder seg i fjellet

Selv om vind, regn og varmegrader bidrar til mindre snø på bakken i lavlandet, vil man ikke se store endringer i snø-situasjonen til fjells.

– Røldal vil se plussgrader de kommende dagene, men der er det såpass mye snø at det fortsatt vil holde seg. Man må derimot regne med en liten periode med regn og våt snø, sier meteorologen på vakt.

Sirdal vil også se mildere temperaturer, men det vil holde seg mellom null og én grad på det varmeste.

– Man kan også vente seg stengte fjelloverganger tirsdag, og onsdagen blir nok adskillig verre på grunn av den ventede stormen, sier hun.

Publisert: