Den store bompengedebatten: - Dette er et folkeopprør

Ingen sak har den siste tiden engasjert Aftenbladets brukere mer enn saken om bomringene på Nord-Jæren. Se debatten i opptak!

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Sigurd Sjursen (48) fra Sandnes sier han ikke visste hva han satte i gang da han laget Facebook-gruppen som styrer alle aksjonene mot bomringene på Nord-Jæren.

– Dette er et folkeopprør på Facebook, og det har tatt helt av. Vi klarte å samle rundt 1000 mennesker i Sandnes til en storstilt markering. Det skjedde på tre dagers varsel, sier Sjursen.

Han mener at innkreving av bompenger ikke er rette måten å finansiere utbygging av veier.

– Staten bør betale dette, sier Sjursen til Aftenbladet.

Etter en innledning fra Sjursen, er det debatt mellom disse:

  • Leif Arne Moi Nilsen fra Frp har vært med på å starte et opprør mot bompenger og rushtidsavgift, selv om bompakken for Nord-Jæren for lengst er vedtatt i Stortinget, og de nye bomstasjonene er i ferd med å bli satt opp. Frykten for at Folkeaksjonen mot bompenger skal få enda mer vind i seilene har gjort at Frp, som har stemt for bomringen i Stortinget, satser på å blåse nytt liv i partiets image som dem som er mest imot.
  • Torstein Tvedt Solberg sitter på Stortinget og har vært med på å vedta bomringen. Også i Arbeiderpartiet er det et stemningsskifte på gang, og i Rogaland har lokallag vedtatt at bompenger er usosialt og urettferdig. Men er det ikke for seint å gjøre noe nå?
  • Erlend Kristensen fra MDG i Sandnes er heller ingen varm tilhenger av bompenger, men er svært interessert i å begrense trafikken og få mer miljøvennlige løsninger på plass. Hvordan forklare dette til rogalendinger som elsker bilen sin?
  • Sveinung Stensland fra Høyre.
Publisert: