Fisketorgets Karl Erik Pallesen vinner årets Matkulturpris

GLADMAT: Gladmat-festivalen er offisielt åpnet, og under åpningsseremonien på Torget ble det delt ut heder og ære.

Publisert: Publisert:

Fisketorgets Karl Erik Pallesen fikk prisen overrakt av stavangerordører Christine Sagen Helgø da Gladmatfestivalen ble åpnet onsdag formiddag. Bak ser vi jurymedlemmene Gisle Steffensen, Anita Løyning og Maren Skjelde. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø

  • Ingrid Meling Ramberg
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I forbindelse med åpningen av årets Gladmat-festival klokken 12.00 i dag, ble årets Matkulturpris delt ut av ordfører Christine Sagen Helgø på vegne av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland i samarbeid med Gladmat.

Årets vinner er Karl Erik Pallesen som driver Fisketorget i Stavanger. Pallesen var bare 27 år gammel da han startet på Fisketorget i 2012, men hadde en kulinarisk sett temmelig imponerende CV. Han har jobbet på topprestauranter som Solvold i Sandefjord, Tango i Stavanger og Charles & De i Sandnes. Han har vært kjøkkensjef på Gastronomisk institutt og fast medlem på kokkelandslaget fram til 2012. Han vant også TV 3s Masterkokk i 2012.

– Tusen millioner takk, dette kom veldig overraskende og betyr veldig mye, sa en glad Karl Erik Pallesen fra scenen da han mottok prisen.

Juryen har bestått av: Gisle Steffensen (Bailli Régional for Chaine des Rotisseurs), Maren Skjelde (daglig leder for Gladmat) og Anita Løyning (oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland).

Juryens begrunnelse

Årets vinner har over flere år vært en viktig, og svært aktiv pådriver for utvikling av kokkefaget i regionen gjennom arrangementer og høy faglig kvalitet både for kokker, og ikke minst lærlinger i vår region.

Videre har han satt et av Stavangers absolutte kulturmerker tilbake på kartet.

I mange, mange år har det vært en attraksjon både for besøkende til byen og byens egen befolkning.

En støtte og motivator til alt som har med mat, og mat som kulturutvikling i Stavanger.

Det er av stor betydning også for den fremtidige satsning innenfor vårt fag at vi har en sterk og aktiv kunnskapspådriver som brenner for kokkefaget.

Årets vinner av Matkulturprisen for 2018 er Karl Erik Pallesen, driver av Fisketorget i Stavanger.

Prisen ble overrakt av Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø.

Les mer om Gladmat:

Publisert:

Les også

  1. Laksekongen Mikal Viga fra Hjelmeland fikk hederspris på Gladmat

  2. Pedersgata, sjøpølse og chili er bare noen stikkord: Snart begynner Gladmat-festivalen

  3. For 40 kroner kan du prøve en kinesisk delikatesse med svimlende høye kilopriser

  4. Gründere håper Gladmat-stunt kan få 300 millioner TV-seere i Kina

  5. Lager over 1000 liter chili con carne til Gladmat

  1. Gladmat
  2. Fisk
  3. Stavanger
  4. Restaurant
  5. Kultur