Aftenbla-bla: - Jeg begriper ikke det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland

Ny episode ute nå.

 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

– Noen valg har de allerede gjort - nemlig at regjeringen skal bestå av folk fra Østlandet og Trøndelag. Det er ingen... Hadia Tajik er..., sier Leif Tore før han avbrytes av en diskusjon mellom Jan og Harald om Hadia Tajik kan sies å være fra Bjørheimsbygd når hun flyttet til Oslo som ung.

– Men hva har det å si? Dette er en av tingene jeg ikke skjønner. Jeg kommer fra Stavanger, bor i Stavanger, jobber i Stavanger Aftenblad - det evinnelige maset om hvor mange statsråder som skal komme fra Rogaland. Jeg begriper det ikke, sier Birkevold.

– Hele valget er organisert slik at det skal komme folk fra ulike deler av landet, inn til Oslo for å styre landet. Hvis det betyr noe, betyr det vel også noe hvor folk kommer fra? undres Leif Tore.

– Hvis folk mener at det er så forbanna viktig hvor statsråder kommer fra, burde de vært forutseende nok til å stemme Arbeiderpartiet og Senterpartiet alle i Rogaland. Da ville vi fått en haug med statsråder. Men Rogaland er et ganske blått fylke, noe det har vært i 30–40 år, så det er ikke så mange statsråder fra Rogaland, sier Birkevold.

Dette får du høre

Det blir selvsagt en hel del snakk om den nye regjeringen. Ikke minst fordi Jan tok familien med seg for å se den nye fiskeriministeren på Slottsplassen, noe han syntes var stas. Han er ikke den eneste som har vært på reise i høstferien - Janne har endelig kommet seg til Hellas og truffet Stavros, men finnes egentlig Stavros? Og hvem er den mystiske Peter?

Harald foredrar om å utrede, se på og vurdere og det blir en meget sterk andakt.

Det blir også snakk om det livet egentlig handler om: TV-serier.

Hør episoden her:

Hør mer godt lydinnhold i Aftenblad-appen (trykk på Podkast-knappen nederst i appen). Her kan du laste ned Aftenblad-appen fra Appstore (iOS) eller Google Play (Android).

Du finner også denne podkast-serien på Spotify, Apple eller i din foretrukne podkastapp.

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. – Hvis jeg kjenner Boris rett, så blir det flere krumspring og skandaler

 2. Være deg selv 50-60 prosent? Ha veldig få felles interesser? Aftenbla-bla gir deg sine beste ekte­skaps­råd til påske

 3. – Vi har to og et halvt år på oss for å unngå at klimaet går aldeles åt skogen

 4. – Alt er lov, unntatt dans og rock

 5. – En notis. Jeg er ikke inter­essert i å høre om terror­istens utvik­ling eller hvilken ideo­logi han står for

 6. Etter korona­sykdom: – Smak- og lukte­sansen er borte. Livet mitt ligger i grus

 1. Aftenbla-bla
 2. Podkast
 3. Aftenbla-bla
 4. Hellas
 5. Regjeringen