På jakt etter lesestoff? Her er ukens anbefalinger

Aftenbladet har håndplukket fire saker du kan lese.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

Hvor mye koster et godt liv?

Mer tid til lek, mindre tid til arbeid. Foto: Finn E. Våga

Les saken: Hvor mye koster et godt liv?

Går det an å halvere inntektene og fortsatt leve et godt liv, uten å mangle noe? Overraskende lett, mener Nanna Hyldgaard Hansen.

Nanna og mannen levde småbarnslivet og hadde stressende jobber. Til slutt sa det stopp for begge. Noe måtte gjøres.

Nanna laget en liste over ting hun likte å gjøre. Det viste seg at svært mye av det som sto på lista var gratis. Da fikk Nanna en radikal idé: Kunne familien halvere alle utgiftene sine, slik at både hun og Lasse kunne gå ned i 50 prosent stilling? Hvor begynner man, i så fall?


Klassekamerater ruset seg til døde. Noen kjørte seg ihjel. For Tommy Stoltenberg ble redningen fotball og et mislykket tyveriforsøk

Siden 1998 har Tommy Stoltenberg og kollega Arne Sindre Gilje framført «Ikke tøft å være død», en forestilling om konsekvensene ved å oppføre seg som en villmann i trafikken. Virkemidlene er humor, glimt i øyet og egne opplevelser med å være de første på ulykkessteder hvor unge mennesker har mistet livet. Foto: Anders Minge

Les saken: Tommy Stoltenberg kunne blitt kriminell eller narkoman. I stedet blei han ein løyen politi. (først publisert februar 2019)

– Han e den løgnaste maen eg har hørt på. Tipper han ville tjent mer som komiker enn som politi. Eg lo så eg grein.

I 21 år har Tommy Stoltenberg og kollega Arne Sindre Gilje besøkt distriktets ungdomsskoler for å fortelle hva som kan skje under rå- og ruskjøring. Tommy er han med de gode historiene, den løse snippen og glimtet i øyet. Han som under forestillingen er høyt og lavt og kaller seg Tommy Tornado. Arne Sindre – den sindige politimannen i uniform. Han med den saklige informasjonen. 1250 ganger har de framført «Ikke tøft å være død».

Stoltenberg er oppvokst i Kvernevik i en tid hvor ungdomsmiljøet var krevende. Ofte møter han gamle klassekamerater som lever på livets skyggeside. For ham selv ble redningen fotball og et tyveriforsøk som ikke gikk helt som planlagt.


Dette er de nye kommunestyrene

Les saken: Sjekk hvem som skal styre din kommune

Etter lokalvalget forrige uke er de nye kommunestyrene klare. Noen av kommunestyrerepresentantene er erfarne politikere som har vært folkevalgte i en årrekke. Andre har blitt valgt inn i politikken for første gang.

Her kan du sjekke om noen du kjenner har blitt valgt inn i kommunestyret i din kommune:


Kommentar: Slik Trine Skei Grande ser det

Trine Skei Grande såg landet utanfrå på valnatta. Regjeringssamarbeidet var ikkje med i det ho såg. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Les saken: Slik Trine Skei Grande ser det

Trine Skei Grande vil at Venstre i neste valkamp skal kjempa mot «dei kreftene som øydelegg land etter land i Europa». Men kva var Venstres største siger i regjering? Å avvikla pelsdyrnæringa, skriv debattredaktør Solveig G. Sandelson.

Ho meiner det kanskje ikkje er rett tidspunkt for Grande å sjå landet utanfrå.

«Kanskje du heller skulle finna fram ein spegel. Send den gjerne rundt i regjeringa.»

Publisert:

Mest lest

  1. Kan vi kjøre moped og traktor gjennom Rogfast?

  2. Berntsen skal bygge toppklubb og utvikle Bryne stadion

  3. Jan-Erik klemte til og bommet på mål. Det kan koste ham dyrt.

  4. Aftenbladets web-kamera viser en person som går vekk etter at bobil havnet i sjøen ved Tunge­nes fyr