Starter ny nettavis for Randaberg

De lokale investorene bak Finnøys lokalavis Øyposten, ser mot fastlandet. Fra nyttår kommer nettavisen Randaberg24 ut. Som navnet tilsier skal den bare handle om ting som har med Randaberg å gjøre.

Per Thime (t.v.), Stephan Dickinson og Morten Andersen har ambisiøse mål for den nye nettavisen for Randaberg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Selskapet Randaberg24 AS blir registrert i Brønnøysund denne uka, og det er heleid av Øyposten, som har kontor på Judaberg. Finnøy-investor Stephan Dickinson (38), som kontrollerer 86 prosent av aksjene i Øyposten, er spent på satsingen.

– Det er en ren nettavis. Så vidt jeg kan bedømme blir vi den eneste rene nettavisen i Sør-Rogaland, sier Dickinson.

Konkurrent

Den innfødte randabergbuen Per Thime, kommer fra journaliststilling i Lyngdals Avis for å lede den redaksjonelle satsingen. Morten Andersen sa forrige uke opp sin stilling i det som vil være Randaberg24s hardeste konkurrent, Bygdebladet, for å bli markedssjef. Kristian Spanne blir ny daglig leder både i Øyposten og Randaberg24.

Bygdebladet dekker også Kvitsøy og Rennesøy. Sistnevnte kommune er også blitt et satsingsområde for Øyposten, så de to mediehusene er allerede konkurrenter.

– Vi skal bare skrive om det som berører randabergfolk. De skal slippe å lese om det som skjer andre steder, sier Thime. Derfor blir det nok bare begrenset grad av stoffutveksling med Øyposten, men han regner med et tett og godt samarbeid på andre fronter.

Betalløsning

Dickinson lover å være tålmodig med satsingen, men har tro på at den kan bli lønnsom. I første omgang vil alt stoff ligge åpent og gratis, men inspirert av Øypostens overgang til betalt digitalt innhold i høst, er ambisjonene å bli en abonnementsavis. Første mål er å komme opp i 1000 abonnenter, noe som kan gi rett til pressestøtte.

– Det er 11 500 mennesker her og mye å skrive om, understreker Thime.

Redaktør i Bygdebladet, Kathrine Knutsen hilser konkurrenten velkommen.

– Konkurranse er bra og vil bidra til at vi skjerper oss. Etter at vi ble kjøpt opp av Amedia har vi fått fart på den digitale satsingen. Selv om vi bare kommer ut én gang i uka på papir, regner vi oss som en digital dagsavis, sier hun.

Knutsen sier at satsingen har gitt betydelig flere digitale brukere for Bygdebladet og tror ikke det vil være problematisk at de er spredt på flere kommuner.

– Vi må være gode alle steder, sier hun.

Stephan Dickinson er tilbakeholden når det gjelder planer om å gå inn i andre kommuner i distriktet, men liker å være involvert i lokalmiljøene.

– I Finnøy har vi alle med oss. derfor gikk vi inn i Rennesøy og derfor går vi inn i Randaberg, så får vi se hva som skjer etter hvert, sier han.

Publisert: