Stavanger kommune får full score

Forholdet mellom kvalitet og kostnad i Stavanger kommunes helse- og omsorgstjenester er utmerket. Det viser ny undersøkelse fra NHO.

Publisert: Publisert:

Stavanger kommunes helse- og omsorgstjenester er kostnadseffektiv kvalitet i særklasse, ifølge ny undersøkelse. Foto: Jarle Aasland

  • Geir Magne Staurland
    Journalist

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) har sammen med Ny Analyse undersøkt hvordan det står til med norske kommuners helse- og omsorgstjenester.

Det var kvalitet målt opp mot kostnad og effektivitet som sto på agendaen da 190 kommuner ble lagt under lupen i undersøkelsen kalt «Kvalitet19». Av de 190 vurderte kommunene var det hele 32 stykker som kom ut med full score.

Stavanger kommune var en av dem.

Har vurdert kvalitet opp mot kostnadseffektivitet

Anne-Cecilie Kaltenborn er administrerende direktør i NHO Service og Handel. Hun sier følgende om den ferske undersøkelsen.

– Mange som er opptatt av helse og velferd, slik som pasienter, politikere, offentlige og private institusjon, har lenge vært interessert i å se om det går an å vurdere både kvalitet og kostnadseffektivitet.

Nå er det altså gjort.

Også Egersund er på topp

Ifølge NHO Service og Handel viser også «Kvalitet19»-undersøkelsen at samarbeid med private aktører bidrar positivt til kostnadseffektiv kvalitet.

Trondheim og Oslo, som Stavanger kommune ble sammenlignet med i undersøkelsen, fikk også full score. Også Rogalandskommunen Egersund var å se i toppsjiktet.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Stavanger kommune får ein halv million til programmeringsutstyr i skulen

  2. Stavanger kan få byvektere i år

  1. Helse
  2. Stavanger kommune