Politiet skal etterforske Mattilsynet

Statsadvokaten har bestemt at Mattilsynet skal etterforskes etter at en minkbonde i Sandnes fikk en feilaktig inspeksjonsrapport.

Publisert: Publisert:

Minkbonden på Hommersåk fikk en helt feilaktig rapport der han ble truet med tvangsavvikling av gården. Nå skal Politiet etterforske hvordan feilen kunne skje. Foto: Fredrik Refvem

 • Andreas Veggeland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Bonden anmeldte Mattilsynet for falske forklaringer etter at han fikk en rapport der dyreholdet hans ble omtalt som en tragedie. Mattilsynet har lagt seg flate og innrømmet at den første rapporten var helt feil.

Politiet henla opprinnelig anmeldelsen, men ombestemte seg etter at saken sprakk i media denne uken. Torsdag får Aftenbladet opplyst at henleggelsen er omgjort og at saksansvaret for saken flyttes til Haugesund.

Begrunnelsen for dette er å sikre tilstrekkelig avstand ettersom en av de involverte inspektørene tidligere har vært ansatt i politiet i Sør-Rogaland.

Driftsenhet Sauda og Suldal vil stå for etterforskningen i saken.

Ny anmeldelse

Aftenbladet har også fått opplyst at fylkesordførerkandidat Margrete Dysjaland (Frp) torsdag anmeldte inspektører, avdelingssjef og regiondirektør i Mattilsynet for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med den samme saken.

– Det har blitt hevdet fra Mattilsynets side at dette er et enkelttilfelle, men det stemmer ikke. Vi har sett en ukultur i Mattilsynet i Rogaland over lengre tid, hevder Dysjaland, som selv har erfaring som bonde.

Det har ikke lykkes Aftenbladet å få en kommentar fra regiondirektør Ole Fjetland i Mattilsynet avdeling sør og vest angående at saken nå skal etterforskes. Fjetland har tidligere avvist at det er en ukultur i Mattilsynet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. FHI anbefaler seks nye røde land og flere områder i Sverige og Danmark

 2. Utradisjonelle munnbind i vinden: – Viktig at de ser bra ut

 3. Bilbrann på Grannes

 4. Landro: - Vi har det tøft nå, men ansvaret er mitt

 5. MC-fører døde etter trafikkulykke i Haugesund

 6. Sommaren er tilbake: Sol og knalltemperaturar i heile Rogaland

 1. Pelsdyrnæringen
 2. Mye lest