Mange beinbrudd på glattå skaper trøbbel for SUS

Glattå i Stavanger har ført til mange bruddskader. Mandag ble 54 personer behandlet ved SUS, det er nesten tre ganger flere enn vanlig.

Foto: Kristian Jacobsen

 • Helgi Hoydal
  Helgi Hoydal
  Journalist
Publisert: Publisert:

– Vær forsiktig, sier Elisabeth Haga Jacobsen, beredskapssjef ved Stavanger universitetssjukehus.

Det har vært over dobbelt så mange bruddskader de siste tre dagene, enn hva som er vanlig. Beredskapssjefen ber folk om å bruke brodder og å være forsiktige.

– Til vanlig får vi inn 20 pasienter. Lørdag fikk vi inn 42 pasienter, søndag 36 pasienter og mandag 54 pasienter med bruddskader, sa hun under pressekonferansen på SUS i dag.

På pressekonferansen kom det fram at sju ansatte ved pandemiposten, der koronasmittede blir innlagt, er smittet av covid-19. Rundt 40 ansatte er i karantene.

Det vurderes å opprette en pandemipost 2, men foreløpig behandles covid-pasientene av personell fra infeksjonsavdelingen.

Hvis sykehuset skal åpne en ny pandemipost, er det aktuelt å bruke ansatte fra avdelingen som driver med planlagt ortopedi, som for eksempel hofteproteser og kneproteser.

Les også

Såpeglatte veier i distriktet: - Det har vært en utfordrende natt

– Men akkurat nå er aktiviteten ved denne avdelingen lik null, fordi disse jobber med å operere brudd som følge av glattå, sa hun.

Publisert:
 1. Koronaviruset
 2. Stavanger Universitetssjukehus (SUS)

Mest lest akkurat nå

 1. Klinikkansatt på Kvadrat smittet

 2. Beverly ble episenter for koronautbruddet – nå lover de bedring

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. Nord-Jæren: Beholder strengere smitteverntiltak

 5. Vin på boks: Turfolket vil elske denne!

 6. Joralf Gjerstad er død