Eiendomsutvikler irriterte seg over øyesår i Langgata – kjøpte Turnhallen og lagde luksusleiligheter

Turnhallen var hjemmet til Sandnes Turnforening fra 1960 til 2010. Bygget ble også brukt til konsert, teater- og festsal. Derfor har mange sandnesgauker et forhold til bygget, som har stått forlatt siden 2010.
I 2011 kjøper boligbyggeren JM den gamle turnhallen. Planen var å rive, deretter bygge 54 mindre leiligheter. Kommunen satt foten ned og bygget blir igjen lagt ut for salg i 2014.
Så ble bygget kjøpt av Nysted Invest. Rune Nysted hadde lenge irritert seg over det forfalte øyesåret som var Langgata 91. Han visste han ville beholde bygget, men var usikker på hva det skulle bli.
I 2017 begynte Sandnes-arkitektene Marafu arbeidet med å transformere hallen til prosjektet L19. Det skulle blir næring i første etasje, fire byvillaer og tre designleiligheter i andre og tredje etasje.
I 2021 sto leilighetene klare. Fem av sju er solgt. De dyreste leilighetene har en prislapp på opp mot ni millioner kroner. Det som går igjen er god takhøyde og fleksible løsninger. Byantikvaren roser prosjektet.

Bli med inn i L91 – boligprosjektet som aldri skulle bli noe av, men som nå dras frem som et prakteksempel for byutviklingen i Sandnes.

Publisert: Publisert:

Les hele saken med abonnement