Frp vil ha nasjonalt senter for sykehjemsmat i Stavanger

Flertallspartiene i Stavanger vil gjøre mer for å sikre at alle sykehjemmene i kommunen serverer god nok mat. Frp satser enda høyere og foreslår et nasjonalt senter for sykehjemsmat i Stavanger.

Christian Wedler (Frp)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Politikerne tygger fortsatt på sykehjemsmaten som har vært vårens hete potet i stavangerpolitikken denne våren.

– Vi ber rådmannen styrke satsingen på mat til eldre. Veldig mange av våre eldre er underernært og derfor ber vi for første gang om en egen sak som utelukkende handler om sykehjemsmat, sier Christian Wedler, gruppeleder i Frp.

Etter flere runder og uenighet også innad i flere partier, vedtok et samlet levekårstyre at kjøkkenet på Lervig skal styres av sykehjemmet selv, ikke av Stavanger Byggdrift.

Mer samarbeid

I forkant at av saken skal opp til endelig behandling i formannskapet 4. mai, har Frp og resten av flertallspartiene slått hodene sammen og fremmer forslag til en rekke nye punkter i saken (se punktene til slutt i saken).

Flertallet har blitt enige om at Lervig sykehjem skal bli base for et styrket samarbeid mellom Stavanger storkjøkken og sykehjemmene som har egne kjøkken.

– Forslaget er et resultat av at vi må tenke helhetlig i eldreomsorgen. Vi må sikre at alle eldre i kommunen får god mat og derfor velge en løsning som gjør at det ikke blir store forskjeller, sier Wedler.

Les også:

Les også

Stavanger vil innføre sen middag på alle sykehjem

Les også

Ap snur i striden om sykehjemsmat

– Vi trenger kunnskap, kunnskap, kunnskap. Det er langt mer fag i sykehjemsmat enn jeg var klar over. Det handler om ernæring, konsistens og farger, legger han til.

Nasjonalt senter

Frp lanserer i tillegg ideen om et nasjonalt senter for sykehjemsmat i Stavanger.

– Vi ønsker at Stavanger skal ta ledelsen på dette feltet. De som driver storkjøkken i Stavanger har en enorm kompetanse på området. Måltidets hus kan være et aktuelt sted for et slik senter, mener Wedler.

– Vi håper at alle som er opptatt av matglede for eldre vil bli med i et slikt samarbeid. Gjerne også andre kommuner, fortsetter han.

– Vi kan ikke være bekjent av at eldre ikke får riktig ernæring. Målet er at dette problemet skal elimineres.

Saken skal til endelig behandling i formannskapet 4. mai.

Her er noen av punktene i forslag til vedtak:

  • Kjøkkenet på Lervig sykehjem inngår som en integrert del av sykehjemmet og drives som del av sykehjemmets organisasjon.
  • Kommunes kompetanse på hvordan fremme matglede og et sunt kosthold for alle kommunens brukere, og på en rasjonell drift skal videreutvikles. Rådmannen bes derfor arbeide videre med, og fremme en egen sak om dette.
  • Hvordan kommunen kan videreutvikle og spre kompetanse om et sunt kosthold og matglede gjennom samarbeid med kompetansemiljø som Måltidets hus og restaurantbransjen m.fl. i Stavanger.
  • Hvordan kjøkken og kantiner i kommunen kan samarbeide om utviklingen av av personalets kompetanse og en god utnyttelse av personell, utstyr og lokaler.
  • Hvordan samarbeid mellom Byggdrift, kommunale kjøkken og kjøkken ved de ideelle sykehjemmene kan styrkes ytterligere.
Publisert: