Krangler om asfaltering i Melshei

Bystyret fikk seg en real latter da Miljøpartiet foreslo å asfaltere turstier i Melshei. To uker senere foreslår flertallspartiene Ap, Frp og Sp å asfaltere en turveg gjennom Arboretet, til det nye rulleskianlegget, for å tilrettelegge for blant annet Blink-festivalen.

Frp, Ap og Sp vil bruke 2 millioner kroner på asfalt og belysning på denne strekningen fra Sviland, inn i Arboretet og over til det nye rulleskianlegget i Melshei. Foto: Pål Christensen

 • Julie Teresa Olsen
  Julie Teresa Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

2 millioner kroner av en ny tiltakspakke fra regjeringen skal omdisponeres og brukes til å oppgradere turveien Svilandsholen mellom Sviland og Melshei med blant annet lys og asfaltering. Det var forslaget som ble fremmet av flertallspartiene Ap, Frp og Sp i forrige formannskapsmøte.

– Det blir veldig paradoksalt at de sabler ned MDGs forslag, for så å foreslå det samme. At Frp, selve asfaltpartiet, fører an i kritikken og på toppen harselerer med MDG på sosiale medier. For så 14 dager senere å foreslå å asfaltere en enda lengre strekning i Melshei, er meget spesielt, sier Erlend Kristensen i MDG.

Latterliggjort

Det var ikke måte på latterliggjøring i bystyret og i sosiale medier da MDG foreslo å asfaltere turstier inn til Melshei. Argumentet til MDG var å sikre myke trafikanter en trygg adkomst til det nye rulleskianlegget som skal stå ferdig til sommeren.

Veien som eventuelt skal asfalteres går fra Sviland til Melsheia.

– Mener virkelig MDG at vi skal asfaltere stier i Melshei, spurte en sjokkert Inger-Lise Erga (Frp) fra talerstolen i bystyret 6. februar.

Rådmannen hadde satt av penger til sykkel-og gangveg fra Høyland kirke og opp til det nye rulleskianlegget, men posisjonen valgte å omprioritere pengene.

– Ulike forslag

Pål Morten Borgli (Frp) mener posisjonen sitt forlag er noe helt annet enn det MDG foreslo i forrige bystyre.

– MDG foreslo å asfaltere turstier i skogen, mens vi foreslår å asfaltere en adkomst inn til Melshei, sier Borgli.

Erlend Krisensen i MDG mener partiet foreslår det samme som posisjonen når partiet vil asfaltere de allerede etablerte turstiene som går fra Kleivane (ca 700 meter) og opp fra Brattebø (ca 1000 meter). Stier som i dag blir brukt som adkomst til Melshei. Foto: Privat

Morsomt

Kenny Rettore (H) trodde ikke han hørte riktig da flertallspartiene fremmet forslaget sitt.

– Det er jo litt morsomt at de først harselerer med MDG sitt forslag, og så foreslår de det samme to uker etterpå. Forslaget går jo faktisk ut på å asfaltere en tursti gjennom deler av Arboretet, sier Rettore.

– Vi forstår jo at dette handler om å tilrettelegge for Blink, så hvorfor ikke bare si det som det er? undrer han.

Høyre stemte imot i formannskapet, og vil ha flere fakta på bordet før partiet tar endelig stilling til forslaget i neste bystyremøte.

Kenny Rettore (H) Foto: Fredrik Refvem

– Det kan godt hende at dette er en god idé, men vi må vite mer, sier Rettore.

Posisjonen forsvarer forslaget med at Sviland bydelsutvalg i mange år har jobbet for å oppgradere strekningen.

– Kjempebra for Blink

– Dette er noe bydelsutvalget har jobbet med i 30 år. Vi har tiltaksmidler som må brukes neste år, og vi vet at dette er et prosjekt som kan realiseres raskt. Vi vet ikke hvor lang tid det tar å få på plass en sykkelsti opp til anlegget, sier Borgli.

Han legger ikke skjul på at tiltaket er positivt for Blink-festivalen, som med ny veg fra Sviland og over til Melshei kan legge langløpet under Blink innom den nye rulleskianlegget.

Pål Morten Borgli (Frp) Foto: Aasland, Jarle

– Vi håper dette kan bidra til at Blink-festivalen legger løypa innom det nye rulleskianlegget. Det hadde vært veldig bra om vi fikk det til, sier Borgli.

Reagerer på prioritering

– Hvorfor er det viktigere å bruke 2 millioner kroner på å asfaltere en brukbar veg fra Sviland og inn i Melshei, enn å lage sykkelstier som står på vent?

– Det er viktig at vi benytter muligheten til å få på plass en avtale med grunneier. Asfalt betyr at rulleskiløperne kan rulle rett i løypa, og da mener jeg dette er en kjempebra prioritering, sier Borgli.

Kristensen i MDG reagerer på prioriteringen i en slunken kommunekasse.

– Det er jo meget spesielt at de skal prioritere dette for en liten gruppe innbyggere på Sviland, mens sykkelforbindelse på de mer folkerike stedene i Sandnes blir nedprioritert, mener Kristensen.

– Vegen fremstår jo i god stand slik den er i dag, så hvorfor må den asfalteres, undrer han.

Vegen som kan bli asfaltert går delvis gjennom skogen i Arborete og over til Melsheiveien. Foto: Google Maps

Les også:

Les også

 1. - Er rulleskibane viktigere enn skole?

 2. Rulleskianlegget fikk 600.000 til trafikksikkerhet

 3. Sykkelbyen Sandnes har druknet i biler

Publisert:
 1. Erlend Kristensen
 2. Sandnes
 3. Inger Lise Erga
 4. Kenny Rettore
 5. Pål Morten Borgli

Mest lest akkurat nå

 1. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

 2. Emilie (22) skulle ut for å kjøpe Pepsi Max, havnet i Oslo

 3. – Det har vært en veldig utfordrende natt

 4. Sandnes, Sola og Randaberg letter delvis på koronatiltakene

 5. Alle ansatte ved pandemi­posten på SUS må i karantene

 6. Smitte i to barnehager i Stavanger