Dødsulykke i samme Statnett-prosjekt i sommer: – Sikkerheten har høyeste prioritet

Statnett skal granske ulykken ved Songesand mandag. Det er bare et drøyt halvår siden sist et helikopter som arbeidet på Lyse-Fagrafjell-prosjektet gikk i bakken. Den gang mellom Noredalen og Søredalen i Sandnes.

I vår begynte Statnett arbeidet med det som kalles Lyseløypa – en ny 420 kV kraftledning mellom Lysebotn i Sandnes kommune og Fagrafjell i kommunene Sandnes og Time.

Siden har det skjedd flere ulykker, deriblant en dødsulykke med ATV i Songesand i sommer og en helikopterulykke i Sandnes. Mandag ettermiddag ble en person i 30-årene lettere skadet i en helikopterulykke, også denne ved Songesand.

– Vi er blitt varslet om en hendelse med helikopter i forbindelse med arbeidet i Lyse-Fagrafjell-prosjektet. Helikopteret var i arbeid for ledningsentreprenør Dalekovod. Vi har ikke fått melding om alvorlig personskade, sier Marianne Veggeberg, pressevakt i Statnett til Aftenbladet.

Det har vært flere ulykker i Lyse-Fagrafjell-prosjektet siden oppstarten i februar. To av dem med helikopter, men den mest alvorlige var en dødsulykke med ATV.

Publisert: Publisert:

Les hele saken med abonnement