Skilt viser fortsatt vei til Tau-ferja

Dagen før nyttårsaften i 2019 gikk den siste ferja i Tau-sambandet fra Stavanger. Men fremdeles leder et skilt nederst i Klubbgata i Stavanger til ferjekaien ved Fiskepiren, der Tau-ferja tok biler og passasjerer videre til riksvei 13.

Øverst på bildet er skiltet som er plassert nederst i Klubbgata i kvartalet der blant annet Aftenbladet holder hus. Skiltet leder bilister og andre veifarende mot den nedlagte ferjekaien. Bildet er tatt onsdag 16. desember 2020. Foto: Dag-Henrik Fosse

 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Journalist
Publisert: Publisert:

Statens vegvesen har ryddet i skiltingen, og fjernet skilt som viser hvor bilistene må kjøre for å komme til ferjekaiene for Tau-ferja på begge sider av fjorden.

– Vi har fjernet skilt fra Sandnes til Røldal i forbindelse med endret trasé på rv.13 på grunn av Ryfast. Dette er en jobb som fortsatt pågår, sier byggeleder Einar Hauge i Statens vegvesen. Han var ikke klar over at skiltet som leder bilister og andre veifarende til ferjekaien fortsatt er festet til fasaden ut mot Klubbgata i Mediegården i Stavanger sentrum.

Skiltet viser at det går ferje som leder til rv. 13 på andre siden av fjorden. Innholdet i skiltet var riktig frem til 30. desember 2019 da den siste ferja gikk fra kaien ved Fiskepiren med kurs mot Tau, og 59 års drift var over. Ferjekaien til Tau-ferja har vært nedlagt i nesten ett år.

– Vi vil endre innholdet i skiltet og fjerne «13», men ferjesymbolet beholdes siden det går ferje til Vassøy. «E39» beholdes også, sier Hauge. Han sier at dette inngår i en større jobb, og antyder at endringen kan gjøres i januar.

Hvor mange bilister som det siste året har fulgt skiltingen i et forsøk på å komme seg på ferja til Tau, er uvisst.

De aller fleste lokalt har nok fått med seg at man nå må kjøre gjennom tunnelsystemet Ryfast for å komme til Tau og Strand kommune. Men det er ikke sikkert at dette gjelder alle turister og heller ikke bilister som kommer fra andre landsdeler.

Les også

 1. Vi fulgte Tau-ferjas siste reise

Publisert:
 1. Tau-ferja
 2. Fiskepiren
 3. Statens vegvesen
 4. Stavanger
 5. Strand kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Dette mener ordføreren og kommuneoverlegen om rånetreffet på Sola

 2. Noen tabber, men også friske tendenser fra Viking under årets første treningskamp

 3. Økning i innlagte koronapasienter. Flere under 60 år på respirator

 4. Trafikkulykke i Sandnes. Bil og motorsykkel involvert

 5. Naboer slukket brann med hageslange

 6. «Ordfører Nordtun lever farlig»