Vil bruke Ullandhaugtårnet til å redde julestemningen

Lyse AS håper Ullandhaugtårnet kan være løsningen for dem som frykter at julestemningen får seg en trøkk av at folk ikke kan møte opp for å se julegranen bli tent. Og ikke bare for folk i Stavanger.

Siden 2001 har Ullandhaugtårnet blitt pyntet med julelys, og omgjort til regionens største juletre. Nå håper Lyse å få med seg flere kommuner til å gjøre årets seanse til en enda større happening enn det tidligere har vært.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Torsdag fikk nemlig rådmennene i Stavanger, Sola, Sandnes og Time en invitasjon til å diskutere en felles markering første søndag i advent, hvor tenningen av lysene på Ullandhaugtårnet kan være sentral.

Men bedriften drømmer enda større:

– Lyse har 14 eierkommuner. I første omgang har vi henvendt oss til de fire største, og klarer vi å få dem med så tenker vi at det hadde vært utrolig tøft om vi kunne få til en «tennestafett» med innslag fra Eigersund i sør til Kvitsøy i nord, sier kommunikasjonssjef i Lyse AS, Peter André Schwarz.

Kommunikasjonssjef Peter André Schwarz i Lyse AS drømmer om en «tennestafett» med innslag fra Eigersund til Kvitsøy.

Det var etter at Aftenbladet meldte at julegrantenningen på Domkirkeplassen var avlyst i år, at Lyse-ledelsen at ideen om å lage en fellesmarkering for hele regionen ble til.

Koronaproblemer

Julegrantenning første søndag i advent er flere steder blitt en tradisjon som bidrar til julestemningen. Korona-utbruddet fører imidlertid til at mange arrangører i år må tenke nytt for å ivareta tradisjonen på en trygg måte.

Ullandhaugtårnet er et landemerke for regionen, og blir hver jul forvandlet til regionens største juletre. Slik har det vært i snart 20 år.

I brevet til de fire rådmennene, skriver Lyse:

«Ullandhaugtårnet er synlig for store deler av regionen, og vi kan med dette lage et digitalt fellesskap med en kombinasjon der innbyggerne kan følge tenningen via “streaming” og se den “live” fra hjemmene sine. Her ser vi for oss å krydre sendingen med kulturelle innslag som både gir godt innhold og samtidig støtter kulturlivet.»

Kulturelle innslag

– Jeg kommer fredag til å ringe kommunene. Jeg tror dette kan bli et unikt og flott arrangement, og som vi skriver her, kan være krydret med kulturelle innslag som gir godt innhold og støtter kulturlivet. Vi er åpne for alle gode krefter som vil bidra til å lage en unik og fin julemarkering i en spesiell tid for oss alle, sier Schwarz.

Han håper å samle representanter fra kommunene i neste uke.

Publisert: