Spiselig rundtur var populært på Gladmat: – Kjekt å få prøvd litt forskjellig

Guide Jørn Bjørn Augestad har ledet Gladmatløypa til Bønnespiren i Pedersgata. Her står han i døra utenfor Bønnespiren, som drives av Stine Ditløvsen.

Som i 2020 har Gladmat i år vært preget av smitteverntiltak. Det har ført til flere nye konsepter, som Gladmatløypene. Aftenbladet fikk bli med en gruppe på restaurant-oppdagelse.

Publisert: Publisert:

– Denne vei, sier Jørn Bjørn Augestad og går langs Strandkaien, med 17 sultne deltakere hengende på.

Mannen som til vanlig reiser rundt i hele verden – ja, faktisk i alle verdens land – er å finne i en rød vest under Gladmatfestivalen. Resten av året reiser han verden rundt, men de siste tre årene har han brukt somrene som guide for Guidecompany.

Denne uka har han guidet to grupper om dagen på Gladmatløypa «veganløypa» for å finne veganske matskatter på spisesteder i Stavanger.

Les hele saken med abonnement