Fire fra Halliburton bekreftet omkommet

Tre rogalendinger blant de omkomne. Fire av de omkomne er fra Halliburton.

Publisert: Publisert:
 • Ellen Kongsnes
 • Inga Sverdrup
  Journalist
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Vi har fått anmodning fra Vest politidistrikt om å foreta varsling av tre pårørende. To fra Strand, og én fra Sandnes, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Tor Helge Stavik til Aftenbladet.

Totalt omkom 13 personer i helikopterstyrten utenfor Bergen fredag. De omkomne var alle på oppdrag for Statoil, men jobbet i ulike selskaper.

 • 2 fra CHC Helikopter Service
 • 4 fra Halliburton
 • 3 fra Aker Solutions
 • 1 fra Karsten Moholt (innleigd for Aker Solutions)
 • 1 fra Statoil
 • 1 fra Schlumberger
 • 1 fra Welltec
  I Rogaland er de berørte kommunene nå informert.

Sogneprest på Jørpeland Bård Boye bekrefter at to av de omkomne er fra Strand kommune.

— De nærmeste pårørende er informert, sier han til Aftenbladet.

Det vil foreløpig ikke holdes åpne kirker i kommunen, men dette er noe som vurderes fortløpende, sier Boye.

-Familiene har fått kontakt med kriseteamet vårt og får oppfølging fra kommunen, sier ordfører Irene Heng Lauvsnes til Aftenbladet.

- Forferdelig trist

Strand er en kommune med mange pendlende oljearbeidere. Da ulykken rammet i går, var det mange familier som var urolige og gikk rundt og ventet på at ting ble avklart.

-Det er alltid forferdelig trist når slike ting skjer, sier Heng Lauvsnes, som sier det vil bli flagget på halv stang lørdag.

Foreløpig er ikke navnene på de omkomne fra ulykken offentliggjort. Den ene omkomne var fra Tau, den andre fra Jørpeland.

I Sandnes er kommunens ledelse er informert, politisk og administrativt. Det sier beredskapssjef i Sandnes kommune, Torbjørn Corneliussen til Aftenbladet. En av de omkomne i helikopterstyrten er fra Sandnes.

— Operasjonssentralen tar seg av varslingen til de pårørende. Kommunen bistår med psykososialt kriseteam som tar seg av de pårørende. Mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Corneliussen videre.

Ordfører i sorg

Ordfører i Sandnes, Stanley Wirak er varslet om at en av innbyggerne i Sandnes var om bord i helikopteret fredag.

— De pårørende har reist til Bergen. Når de kommer hjem vil vi støtte opp så godt vi kan, sier han.

Han sier det er ufattelig trist det som har skjedd. Han har selv jobbet i Statoil i 27 år og vet hvor tungt det er når slike tragiske hendelser skjer.

— Det er ennå en påminnelse om hvor små marginer det er og hvor utsatt vi er. Vi er avhengig av teknologi rundt oss, og må stole på sikkerheten, likevel kan slike ting skje, sier Wirak.

For han var det en tung beskjed å få fredag.

— Vi blir maktesløse når noe slikt skjer.

Kommunen har satt i gang et team på legevakten som kan ta i mot pårørende som har behov for det. Lørdags morgen vil beredskapsteamet i Sandnes holde et møte der de diskuterer hvordan de skal følge opp den tragiske ulykken. Menigheten til den omkomne er varslet.

Trist dag for Halliburton

Knut Nesland, hovedtillitsvalgt Halliburton for Industri Energi, mottok fredag ettermiddag det tunge budskapet om at fire arbeidskolleger var ombord i helikopteret som styrtet på Sotra utenfor Bergen.

Navn og identitet på de omkomne er ikke bekreftet, heller ikke på de fire Halliburton-ansatte som var på vei hjem etter endt arbeidsøkt på Gullfaks-feltet.

LES OGSÅ:

Les også

Pårørende blir tatt vare på etter helikopterulykken

-Tankene går til de pårørende og kollegaene i selskapet. Dette er en forferdelig trist dag i selskapets historie, sier Nesland til Aftenbladet.

Halliburtons kriseteam er samlet i Stavanger og i Bergen. Selskapet har hovedkvarter i Houston i USA. Halliburton har også sendt ut varsel om en pårørende sentral der folk kan henvende seg.

Utenfor Halliburtons kontorer i Tananger flagges det fredag kveld på halv stang. Foto: Jarle Aasland

Foreløpig er det ikke bekreftet hvor de ansatte fra Halliburton kommer fra.

Pårørende har det tøft

Også CHC-helikopterservice har en tung dag i dag.

Arne Roland, daglig leder i CHC helikopterservice bekrefter at de to flygerne fra CHC er blant de omkomne.

— Vi har vært i kontakt med de pårørende til de omkomne flygerne. De har det tøft. De får nå oppfølging fra selskapet og helsepersonell, sier Roland i en pressemelding.

Beredskapsteamet i Stavanger kommune har ikke mottatt noen henvendelser fredag ettermiddag. Et mannskap på seks personer står klar til å ta imot henvendelser fra folk.

— Stavanger legevakt er kontaktpunktet. Foreløpig har vi ikke mottatt noen henvendelser, sier beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune.

Fredag kveld ble det bekreftet at tre av de omkomne jobbet i Aker Solutions.

Dette er en tragisk ulykke og våre tanker går til familie og venner til de omkomne, sier Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solutions i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Les også

Mange vitner til ulykken

Publisert:

Les også

Mest lest akkurat nå

 1. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

 2. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

 3. Har mest sannsynleg blitt smitta her i regionen

 4. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

 5. For farlig å dykke i elva nå, håper på lavere vannstand

 6. Kjørte i 108 i 60-sonen ved flyplassen - mistet førerkortet