20 busskur knust mellom Sandnes og Stavanger

En rekke busskur har fått gjennomgå etter at noen i løpet av natten fant ut at det var en god idé å systematisk knuse ruter mellom Sandnes og Stavanger.

I løpet av natten bestemte noen seg for å gjøre grovt hærverk på en rekke busskur.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Hærverket er gjort fra Sandnes sentrum til Vaulen – og alt skadeverket har skjedd i nordgående retning.

Ifølge en tipser er det totalt 17 busskur som er knust på strekningen i løpet av natten. Operasjonsleder Toralv Skårland sier til Aftenbladet søndag morgen at det faktisk er gjort skadeverket på hele 20 busskur på strekningen.

Etterforskes

– Vi er svært interesserte i tips i denne saken. Vi fikk melding om skadeverket klokken 03.00 natt til søndag. Om noen har sett noe som kan kobles til det grove skadeverket ber vi dem om å kontakte oss, sier Skårland.

Politiet vet foreløpig ikke hvor mange personer som står bak ugjerningen, eller hvordan den eller disse forflyttet seg fra busskur til busskur.

– Vi er tidlig i etterforskningen så foreløpig vet vi ikke om de gikk til fots eller kjørte, sier operasjonslederen.

Overvåkningsbilder

JCDecaux, som har oppsynet med busskurene på Nord-Jæren, har tidligere uttalt til Aftenbladet at det koster rundt 4000 kroner å reparere hver rute som knuses i busskurene.

Operasjonsleder Skårland sier til Aftenbladet at politiet vurderer å ta kontakt med aktører langs veien som har videoovervåkingskameraer som kan ha fanget opp noe.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er brukt til å knuse busskurene.

Advarer

Driftssjef Rune Ølberg i JCDecaux Rogaland sier til Aftenbladet at alt hærverk blir politianmeldt.

– Vi har nå levert inn 20 anmeldelser til politiet for skadeverk. I løpet av dagen har våre ansatte ryddet i alle de ramponerte busskurene. Jeg vil anslå at det dreier seg om skader for rundt 100.000 kroner, sier Ølberg, som kommer med følgende advarsel.

– De som gjør dette er ofte unge mennesker. De skal vite at skadeverk fort kan få alvorlige konsekvenser for dem. Får de dette på rullebladet kan dører bli lukket. For eksempel kan du få problemer med å få visum til USA, og du kan også glemme flere yrkeskarrierer, sier Ølberg.

Publisert: