Siv Jensen beklager overfor 15-åringen

Frp-leder Siv Jensen innrømmer fredag at partiet ikke tok kontakt med den 15 år gamle guttens foreldre da han fortalte at om seksuelle overgrep.

– Hvis vår omsorg og veiledning overfor han ikke har vært god nok, så synes jeg det er veldig synd å høre. Det betyr at vi må ettergå det, og sørge for at vi i hvert fall for fremtiden ikke gjør den samme feilen, sier Siv Jensen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Jensen sier hun er lei seg hvis gutten ikke har fått god nok oppfølging.

– Hvis han føler og opplever at han ikke er blitt tatt hånd om, så er jeg veldig lei meg for det. For alle skal føle at de blir møtt på en ryddig og ordentlig og alvorlig måte hvis de føler seg utsatt for noe, sier Jensen til TV 2 Nyhetene.

– Når en 15 år gammel gutt kommer med påstander om at han er blitt utsatt for overgrep av en av partiets fremste tillitsvalgte, tok dere da kontakt med vedkommendes foreldre?

– Vi tok saken på høyeste alvor.

– Men tok dere kontakt med foreldrene hans?

– Det er jeg usikker på om vi gjorde. Og er det en ting jeg er opptatt av at vi skal gjøre i sånne typer saker, i alle fall for fremtiden, så er det nettopp det, sier partilederen.

– Burde ikke du ha sørget for at foreldrene hans ble kontaktet da en 15 år gammel gutt mener seg utsatt for et seksuelt overgrep?

– La meg bare understreke, vi har tatt denne saken på det største alvor. Jeg synst dette er svært ubehagelig. Vi skal ha null toleranse for seksuelle overgrep, tilføyer hun.

Det var ungdomsorganisasjonen og FpU-lederen Ove Vanebo som fikk jobben med å følge opp saken. Verken Siv Jensen eller generalsekretær Geir A. Mo har vært i kontakt med gutten som hevder seg utsatt for et overgrep. Fredag er Jensen ikke like skråsikker på at partiet har håndtert saken på en betryggende måte.

– Hvis vår omsorg og veiledning overfor han ikke har vært god nok, så synes jeg det er veldig synd å høre. Det betyr at vi må ettergå det, og sørge for at vi i hvert fall for fremtiden ikke gjør den samme feilen, sier Jensen.

Publisert: