Ordføreren vil forbedre Stavanger Forum

Ordfører Christine Sagen Helgø ønsket torsdag debatten om ONS og Stavanger Forum velkommen.

Ordfører Christine Sagen Helgø (H) forsikret at hennes verv i styret i ONS er uavhengig av parti og nettverk. Foto: Kent Skibstad

 • Stein Halvor Jupskås
  Stein Halvor Jupskås
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det er på bra og viktig at styringssystemer- og strukturer blir offentlig belyst. Det er nærliggende å se på utfordringer når et offentlig eid selskap samtidig driver kommersiell virksomhet. Jeg vil be styret i Stavanger Forum starte en prosess med å vurdere om organiseringen av virksomheten er optimal med tanke på å nå målet om å tiltrekke seg messer og arrangement. På bakgrunn av denne saken vil ordfører be rådmannen om at formannskapet får en gjennomgang av hvordan Stavanger Forum i fremtiden best skal kunne ivareta regionens interesser, sa ordføreren.

Hun svarte i formannskapet på kritiske spørsmål fra Tore B. Kallevig (Frp) om de siste dagenes støy rundt organiseringen av messer på Tjensvoll.

Mot løsning?

Både ordføreren og Kallevig understreket at det nå ser ut til å gå mot en løsning i den aktuelle konflikten mellom Stavanger Forum og den bergensbaserte oljemessen OTD. Slik så det ikke ut for 14 dager siden da Kallevig stilte sine spørsmål. Det skjedde da i forbindelse Aftenbladets avsløringer om at OTD var i ferd med å bli skviset vekk fra Stavanger Forum for å tekkes konkurrenten ONS Norway.

Ikke gutteklubben

Ordføreren forsikret at hennes verv i styret i ONS er uavhengig av parti og nettverk.

— Stavanger kommune har alltid vært representert i styret. Relasjonene mellom Stavanger Forum og ONS er forretningsmessige. Jeg sitter i styret som ordfører, sa Sagen Helgø.

— Stavanger forum er organisert som et aksjeselskap eid av en stiftelse. Som ordfører har jeg ikke anledning til å gå inn og påvirke forretningsmessige avtaler og strategiske beslutningene Stavanger Forum gjør. Partene er nå i dialog og nær en løsning, og det er sannsynlig at de vil kunne komme til enighet i løpet av kvelden eller morgendagen, sa hun videre.

Strategisk

Det tredje spørsmålet fra Kallevig er kanskje det mest kilne, hvorfor ONS skal få andre vilkår i Forum enn konkurrentene.

— ONS har i likhet med Stavanger kommune vært avgjørende for å utvikle forumområdet. ONS har bidratt med finansiell støtte og forskuddsbetalt leie til Indremisjonens konferansesal. Leieinntekter fra ONS ble utslagsgivende for ny ishall. Den nye messehallen Stavanger Forum er bygget med betydelig finansiell støtte fra Stiftelsen ONS. Det er en forretningsmessig, strategisk vurdering fra Stavanger forum når en aktør som har bidratt avgjørende økonomisk til å bygge opp og videreutvikle området får andre vilkår enn aktører som ikke har bidratt, sa ordføreren.

Ny kurs

— Jeg takker for svaret, og for at du nok en gang viser at du er hele byens ordfører, repliserte Kallevig galant.

— Svaret viser at ordføreren signaliserer en ny kurs på dette området. Det syne jeg er positivt, sa Kallevig til Aftenbladet etter møtet.

Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. I Ryfyl­ketun­nelen får somme bilfø­rarar plutseleg ein time ekstra i nokre minutt, før klokka hoppar fram att

 2. Alvorlig trafikkuhell mellom lastebil og personbil i Hå

 3. Elev testet positivt: 125 elever på Sandnes-skole må koronatestes 17. mai

 4. Her finner du 17. mai-programmene fra kommunene på Nord-Jæren og Jæren

 5. Vikings trener etter ny fiasko: - Vi står ved formasjonen og planen vår

 6. Derfor føles Jåttåvågen så grå og ukoselig