Oppryddingen i gang etter Nina

Natur— og Idrettsservice er alt i gang med å rydde opp etter stormen i Stavanger.

Publisert: Publisert:

Slik så det ut på sykkelstien mellom Mosvatnet og Madlaveien i morges. natur og Idrettsservice har midt på dagen søndag ute to team med motorsag for å fjerne trær som sperrer veier og stier for gang og sykkel. Foto: Stein Halvor Jupskås

  • Stein Jupskås
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det ble ekstra arbeid på Natur og idrettsservice søndag, etter at Nina hadde veltet flere titalls trær over tur og sykkelstier. Her er Pål Egill Enoksen og Kjetil Wollum i full gang med ryddejobben. Foto: jarle Aasland

I Vålandsskogen har Nina gjort skikkelig innhogg. Langs sykkelstien fra gamlingen og bort mot Våland kolonihage ligger trærne strødd. Også svært store trær har bikket over og står på halv åtte.

Pål Egill Enoksen og Kjetil Wollum fra Natur— og idrettsservice er i ferd med å rydde opp i kaoset, rett på oppsiden av Ryfast-anleggets midlertidige innslag.

Det virker som et mønster at trærne ytterst mot anleggsområdet har fått hardest medfart, ventelig både på grunn av vindretningen og at røttene har blitt svekket av gravearbeidet på nedsiden.

— Hvor lenge holder dere på her i dag?

— Det blir nok noen timer. Vi tar bare unna det aller verste i dag. resten får vente til mandag, sier Enoksen, før han på ny starter opp motorsagen.

Mens vi snakker myldrer turgåere forbi på stien. Noen steder går det an å klatre over stammene som sperrer veien. Andre ganger er man nødt til å gå rundt. Den mye brukte turstien er forvandlet til en hinderløype.

Driftsleder Jone Halvorsen i Natur- og idrettsservice (NIS) sier at han har to lag ute med motorsag søndag for å rydde opp i de mest brukte friområdene, spesielt området rundt Mosvatnet og i Vålandsskogen.

— Vi har vært rundt nå og sett på behovene. Der det er stor trafikk vil vi ta fatt allerede i dag. Nå er det faktisk ganske bra vær i Stavanger. da vet vi av erfaring at det er mye folk ute på en søndag. I andre tilfeller, der det ikke er så mye folk ute, vil vi heller vurdere om det er tilstrekkelig å skilte omkjøring, slik at folk kan komme seg trygt forbi en annen vei, enten det er til fots eller på sykkel, sier Halvorsen.

Søndag har NiS fått beskjed fra kommunen å prioritere hovedsykkelrutene.

Det kan godt være at mange turgåere møter på uventede syn både på turveier og andre steder. Da kan det være på sin plass med litt ekstra varsomhet, ikke minst i forbindelse med trær som har falt ned og greiner som kan ligge i spenn.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Elina og moren har flyttet konfirmasjonen tre ganger. Nå har de endelig funnet en godkjent løsning

  2. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elżbieta

  3. Spania har Europas verste oppblussing av korona

  4. Biden skaper historie med valget av Kamala Harris

  5. Kaller ungdommen idioter uten fornuft og empati

  6. MC-ulykka i Haugesund: Politiet har frigitt namnet på den omkomne