Ogna skole og Varhaug skole under vann

15-20 beboere i eldreboligene og dagsenteret i Gjegnet på Vigrestad er evakuert på grunn av flommen etter det kraftige regnværet i natt. Ogna skole og Varhaug skole står også under vann.

Publisert:

På veiene er vannet noen steder en halvmeter dypt, noe som har gjort at deler av Vigrestad sentrum stengt for trafikk. Foto: Anders Minge

På veiene er vannet noen steder en halvmeter dypt, noe som har gjort at deler av Vigrestad sentrum stengt for trafikk. Foto: Anders Minge

IMG_4679.jpg Foto: Magnar Larsen

IMG_4686.jpg

IMG_4682.jpg

IMG_4703.jpg

Aud Signe Søyland er hos svigermor på Vigrestad. I tillegg til store nedbørsmengder har strømmen gått. Foto: mms: Reidun Gudmestad

bilde vigrestad.jpeg Foto: Camiila Bøe

Slik så det ut ved Årstaddalen i Egersund ved 09.15-tiden torsdag.l Foto: Arnt Olav Klippenberg

Moivika mellom Hellvik og Sirevåg Foto: Arnt Olav Klippenberg

svp://10451

15-20 eldre fra eldreboligene og dagsenteret i Gjegnet på Vigrestad ble evakuert i dag morges på grunn av flom etter regnværet i natt.

Aftenbladets reporter på Vigrestad, Reidun Gudmestad, forteller at alle gatene er som elver i tettstedet.

— Det er helt forferdelig her. Folk forteller at det var som om en demning brast, forteller Gudmestad.

Mer regn i vente

På veiene er vannet noen steder en halvmeter dypt, noe som har gjort at deler av Vigrestad sentrum stengt for trafikk. Foto: Anders Minge

I følge rapporter politiet skal ha fått fra meterologer, ventes mer nedbør utover formiddagen, opp mot 50 mm kan fortsatt komme.Deler av ringvegen på Virgrestad skal være ødelagt og politiet er usikker på hvor det er trygt å bevege seg.

Sentrum stengt

I tillegg er flere barnehager rammet, og både i Ogna og Vigrestad skole har vannet flommet inn.

På veiene er vannet noen steder en halvmeter dypt, noe som har gjort at deler av Vigrestad sentrum stengt for trafikk.

— Det er flom på begge sider av eldreboligene. Vi har derfor evakuert beboerne, og alle pårørende som har behov for det kan ta kontakt med skadesenteret som nå er opprettet via Hå sykehjem, opplyser driftssjef Kristian Oftedal i Hå kommune.

— Hvordan tar beboerne dette?

— De tar det med godt humør, flirer og ler litt. Alle snakker om hvor mye det regnet i natt, og nå ser de det, sier Oftedal, som legger til at situasjonen ser ut til å være verre i boligområdet nedenfor Gjegnet.

Opp mot 40 kjellere fylt av vann

— Der må kjellerne i minst 30-40 boliger stå under vann, mener han. I tillegg er flere barnehager og tre skoler rammet av flom.

— Er regnværet i ferd med å gi seg?

— Akkurat nå regner det hunder og katter igjen, og flomvannet er i ferd med å stige, opplyser Kristan Oftedal.

Opreasjonsleder Trygve Ravndal i Rogaland politidistrikt ber folk som må ferdes på de flomrammede veiene om å være forsiktige.

— Vi har stengt av en del veier, blant annet deler av Vigrestad sentrum. Det er mye vann på veiene og noen steder har flommen fjernet kumlokkene, noe som kan være farlig for veifarende, sier Ravndal, som hittil ikke har fått meldinger om personskader.

svp://10451
Publisert: