Juli hadde fire sommer­dager. Septem­ber ga oss fem

September ble mildere og litt tørrere enn normalt.

Publisert: Publisert:

September startet med høytrykk, mye sol og varmt vær. Både Sola og Stavanger registrerte hele fem dager på rad mellom 2. og 6. september med «sommertemperaturer» over 20 grader. Det var varmest den 3. september med 22,3 grader på Sola og 23,0 grader på Våland i Stavanger.

Fra den 12. september ble det en væromlegging da lavtrykk fra Atlanterhavet kom inn mot Midt-Norge og resulterte i en del regnbyger. Maudal, sør i Rogaland, fikk hele 65 mm nedbør den 13. september. Fra den 15. september fikk vi inn kaldere nordlig vind opp i kuling, men med nordlig vind kom stort sett oppholdsvær og en del sol. En høytrykksrygg med lite vind og mye klarvær natt til den 20. september, medførte at nattetemperaturen sank til kun 4,5 grader på Sola.

Sol og strålende sommervær lokket folk til på Vistestranden på sensommeren. Fillip Brækkan (3) og Alida Brækkan (5) løper langs stranden.

30 prosent mindre nedbør enn normalt

September ble en værmessig relativt rolig måned. Kun 16 nedbørdøgn og 110 millimeter nedbør, er 30% mindre nedbør enn normalt. Middeltemperaturen var nesten som normalt, på Sola 0,2 grader over normalen med en middeltemperatur på 13,4 grader.

– Mange vil nok minnes september som en måned med bedre vær enn sommermåneden juli, og det er faktisk riktig, melder Roar Inge Hansen i Storm Geo.

Værstasjonene både på Sola og i Stavanger registrerte fem «sommerdager» med over 20 grader i september, mens derimot juli kun hadde fire slike dager.
Også antall regndager var det betydelig flere av i juli enn i september. Det var 22 regndager i juli, 16 regndager i september.

Avsluttet september med regn

Regionen fikk mer skiftende værforhold de siste ti dagene av september, i tillegg en del regn. Både den 23. og 26. september fikk vi passasjer av nedbørområder fra vest med mye nedbør. Stavanger fikk mest regn i nedbørdøgnet frem til om morgenen den 23. september med 42,1 millimeter. Mest i Rogaland fikk Hundseid i Vikedal med hele 78 mm dette døgnet.

– Vi opplevde likevel noen fine dager i slutten september. Både den 24. og 29. september kvalifiserte til betegnelsen «pent vær», og lufttemperaturen bikket 15 grader de fleste av dagene, avslutter meteorolog Roar Inge Hansen.

Publisert: