Mer snø i fjellet - lørdag gir best vær

Lørdag ser ut til å bli den fineste dagen resten av vinterferien, men det kan bli kuling og snø når folk skal hjem fra fjellet på søndag.

Det var fine fohold i bakken i Ålsheia tidligere i uken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Send oss gjerne bilder fra der du er i vinterferien på nyheter@aftenbladet.no

Om du har planer om å gå en lengre skitur med appelsin, sjokolade og kakao i sekken nå i vinterferien, kan det være er fordel å sette av lørdag. Da kan det til og med være at du trenger solbriller når du setter deg ned for å skrelle appelsinen.

Med sein påskeferie i midten av april kan lørdag fort bli en av de fineste vinterdagen med både nok snø og fint vær. Påsken er fortsatt altfor langt unna til at meteorologene kan gi noe krystallklart snøvarsel eller noen solsikker værgaranti.

Mer nedbør

Fram til helgen er det ventet bygevær med nedbør som snø i fjellet over 400–600 meter.

Fram til helgen må du uansett være forberedt på at det kan komme både en og to omganger med snø hvis du legger ut på tur eller har planer om å renne i skitrekket.

Dersom du holder deg inn i hytta for å spille kort, kan du gjerne sjekke hyttetaket eller terrassen for snø, slik at du slipper en større måkejobb på et seinere tidspunkt.

Hvis du tilbringer vinterferien i lavlandet, vil nedbøren de neste dagene komme som regn.

Best vær lørdag

Lørdag er det ventet oppholdsvær, og det kan bli glimt av sol og blå himmel.

Det hender at meteorologene tar feil, men værmeldingene for resten av vinterferien er relativt samstemte. Det som er helt sikkert, er at flere lavtrykk garanterer at det blir mer nedbør, og mye av den vil falle som snø i fjellet i løpet av de neste dagene. Det betyr påfyll av snø for flere skitrekk i høyden fram mot helgen.

Prognosene for når nedbøren kommer har allerede endret seg flere ganger i løpet av vinterferien, og det kan selvsagt skje igjen. Men meteorologene mener så langt at lørdag gir det beste været. Statsmeteorolog Gunnar Livik er forsiktig med å gi noen solgaranti, men han går langt i å love oppholdsvær.

– Lørdag er nok den dagen med det beste været. Da er det ventet oppholdsvær, og det kan kanskje bli glimt av sol, uten at jeg kan garantere det, sier Livik til Aftenbladet.

Beate Tveita i StormGeo venter også bedre vær på lørdag.

– Det fineste været blir nok på lørdag. Da kan det bli oppholdsvær og perioder med sol, sier Tveita.

Fram til helgen er det ventet mer varierende skydekke med bygevær

– De neste dagene er det ventet bygevær med snø i fjellet over 400–600 meter. Torsdag kveld og natt til fredag kan det bli kraftige byger med mye nedbør og torden. På lørdag ser det bedre ut, sier Tveita.

Søndag er det slutt på oppholdsværet, og meteorologen kommer med en aldri så liten advarsel til de som har tenkt seg ned fra fjellet.

– Det kan være greit å være oppmerksom på at det kan bli snø og kuling i fjellet på søndag. Det ser ut til at vinden kan øke på ganske tidlig på søndag, og det er også ventet nedbør. Det vil holde seg utover dagen, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita i StormGeo.

Publisert: