Mars var både mildere og våtere enn normalt

Mars bød på både lavtrykk og høytrykk, mye regn og lite snø. Og torden. 24 dager hadde regn, og én enslig dag kvalifiserte som «pent vær» i Sør-Rogaland.

Mars bød på det meste av vær, unntatt snø, i Sør-Rogaland.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dette skriver meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo i sin oppsummering av måneden mars 2017, slik den ble målt i Sør-Rogaland før den forsvant i historien.

Mye regn, altså. I Stavanger kom det 121 millimeter, fordelt på 24 av månedens 31 dager. 51 prosent over normalen. Aller mest regn i Rogaland kom det på Eikemo, som hadde 314 millimeter.

Les også

Kan få årets varmeste dag

Ganske så normalt

Selv om middeltemperaturen i mars endte på 1,3 millimeter over normalen, karakteriserer StormGeo temperaturene som stort sett over det normale i hele mars. Og om en sammenlikner årets mars med de ti siste mars-ene, var årets middeltemperatur 0,4 grader lavere enn snittet i tiårsperioden.

Den eneste dagen som ifølge StormGeo kvalifiserer til betegnelsen «pent vær» var 5. mars. Det var en dag med østlig vind, noe som gir et lett skydekke. Og den 14. mars ble det også registrert torden på Sola. Mellom 22. og 29. mars sørget et høytrykk for lite nedbør, men en del tåke langs kysten.

Nesten snøfri

Hele måneden var stort sett snøfri, men indre områder opplevde noen dager med litt snø på bakken. For å finne skiføre måtte en likevel opp i fjellene eller østover til Sirdal. På Sinnes i Sirdal varierte snødybden fra 75 cm til 105 cm gjennom hele måneden.

Publisert: