Mener at drapssiktet byttet fluktbil på vei til skjulested

ÅLGÅRD: Politiet planlegger å avhøre den drapssiktede 29-åringen i løpet av de nærmeste dagene. Onsdag har han sittet varetektsfengslet i fire uker.

Den drapssiktede 29-åringen vil bli begjært videre fengslet førstkommende onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

29-åringen, som sammen med en 21 år gammel kvinne er siktet for å ha tatt livet av Kjetil Kilen Aase (26), har så langt nektet å la seg avhøre. Politiadvokat Lars Ole Berge sier til Aftenbladet at politiet planlegger et avhør av ham i løpet av uka.

Les også

Ålgård: To nye siktet i drapssaken

Les også

– Dette kunne skjedd hvor som helst

Den medsiktede 21-åringen, som for tiden er innlagt på en psykiatrisk institusjon, ble avhørt fredag.

- Det stemmer at vi gjennomførte et kort avhør av 21-åringen. Her kom det imidlertid frem lite av betydning. Avhøret ble avsluttet etter kort tid, sier Berge.

Fengslingsforlengelser

Det var lørdag 12. august at Aase ble funnet død i en omsorgsbolig på Ålgård. Den drapssiktede kvinnen ble pågrepet etter kort tid, og fremstilt for varetektsfengsling mandag 14. august. Hun ble fengslet for en periode på to uker.

28. august ble fengslingen forlenget med fire uker. Hun er underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden. Kjennelsen er unntatt offentligheten.

Også 29-åringen vil bli begjært videre fengslet. Ifølge Jæren tingrett skjer dette onsdag 13. september.

Begge de drapssiktede har motsatt seg fengsling.

Flere siktede

I tillegg til de to er en 21 år gammel mann siktet for bevisunndragelse saken. Politiet mistenker at det var han som kjørte 29-åringen bort fra omsorgsboligen.

Forrige uke ble det klart at ytterligere to personer, en 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann, er siktet i saken.

Det var hjemme hos kvinnen den drapssiktede mannen ble funnet natt til mandag 14. august. Politiet mener at 43-åringen kjørte drapssiktede hjem til kvinnen.

Planlagt?

Ifølge politiet ble den drapssiktede 29-åringen kjørt bort fra omsorgsboligen av 21-åringen. En plass på Ålgård skal det så ha skjedd et bilbytte, før 43-åringen kjørte ham til stedet han to døgn senere ble funnet av politiet.

Les også

Ålgård-dødsfallet: Tre personer siktet. Den tredje personen (29) pågrepet natt til mandag

Politiadvokat Berge ønsker ikke å kommentere om politiet mistenker at drapet var planlagt, og om bilbyttet i tilfelle styrker en slik mistanke.

- Det jeg på nåværende tidspunkt kan si er at alle sider av hendelsen som vi har avdekket øker vår forståelse av hendelsesrekken, sier han.

Publisert: