Finnøyrådmannen blir oppvekstdirektør i Stavanger og i Nye Stavanger

Helene M. Ohm blir direktør for oppvekst og utdanning i Stavanger fra januar 2018. Dermed må Finnøy finne seg en ny rådmann. Hun skal også være den øverste sjefen for barnehager og skoler i Nye Stavanger.

Publisert: Publisert:

Helene M. Ohm blir oppvekstdirektør. Foto: Rune Vandvik

 • Margunn Ueland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Som kjent skal Finnøy, Rennesøy og Stavanger slås sammen til en kommune fra 1.januar 2020. Den nye kommunen skal hete Stavanger.

Rådmannen i Rennesøy Birger S. Clementsen blir direktør for fellestjenester i Nye Stavanger fra 1.1. 2020.

Det er den direktørstillingen som Kjartan C. Møller nå har i Stavanger. Han blir nå prosjektkoordinator for arbeidet med Nye Stavanger. Han blir altså rådmann Per Kristian Vareides nærmeste medarbeider.

Rådmann Per Kristian Vareide er fornøyd med at han har fått på plass tre nye toppledere i Nye Stavanger. Foto: Pål Christensen

Vareide begrunner ansettelsene slik:

– Egentlig følger dette av omstillingsavtalen. Hvis det skjer overtallighet er det vår oppgave å kartlegge kompetanse og finne nye stillinger som de er kvalifisert for, motivert for og interessert i. Da pekte de to rådmannstillingene seg ganske raskt ut. Vi går også etter helt vanlige spilleregler og så drøftes dette med tillitsvalgte.

Fellesnemnda (de 33 politikerne fra de tre kommunene som fungerer som et slags kommunestyre for sammenslåingsprosessen) har gitt Vareide fullmakt til å ansette sin ledergruppe.

Helene M. Ohm blir sjef over barnehager, skoler og barnevern. Foto: Rune Vandvik

Barnehage, skole, barnevern

Ohm har vært rådmann i Finnøy i sju år. Hun er utdannet statsviter og har tidligere jobbet i Kommunal- og regionaldepartementet. Hun har vært i director i PWC, og der jobbet hun mye mot offentlig sektor.

Hun har ikke bakgrunn verken fra barnehage, skole eller barnevern (som skal sortere under denne direktørstillingen). Til det sier Vareide:

– Det å være direktør handler om ledelse og offentlig forvaltning, hun skal lede en skolesjef, en barnehagesjef og barnevernsjef som har en fagstab med dyktige folk, så den faglige kompetansen er godt i varetatt. Hun skal ikke lede detaljspørsmål innen skole og barnehage. Husk at mange trodde trodde Per Haarr (direktør for levekår og oppvekst i Stavanger i flere år) har helsefaglig bakgrunn, men han er faktisk lærer. Og jeg er ingeniør, og det går fint det også.

Per Haarr ble nylig assisterende rådmann i Stavanger. Behovet for en assisterende rådmann oppsto da Fellesnemnda bestemte at Stavangers rådmann Per Kristian Vareide skal lede sammenslåingsprosessen og være rådmann i Nye Stavanger.

Rennesøys rådmann Birger S. Clementsen blir direktør for fellestjenester i Nye Stavanger fra januar 2020. Foto: Rune Vandvik

Økonomi og data

Birger S. Clementsen er utdannet ingeniør i tillegg til utdannelse innen økonomi og administrasjon fra UiS og var seniorrådgiver i Statens senter for økonomistyring før han ble rådmann i Rennesøy for fire år siden.

Han har mye ledererfaring både fra teknologimiljøer som Telenor, Mesta og Bravida og erfaringer med og kunnskaper om økonomistyring. Det er en perfekt profil for fellestjenester som blant annet omfatter IT og økonomi, innkjøp, arkiv, regnskap, HR (personal), sier Vareide.

Clementsen skal bli værende rådmann i Rennesøy fram til kommunene slås sammen. Mens Finnøy altså må finne seg ny rådmann fra nyttår.

Begge er fra Stavanger og bor i Stavanger selv om de jobber i Finnøy og Rennesøy.

Kjartan C. Møller blir Vareides høyre hånd i arbeidet med sammenslåingen av de tre kommunene. Foto: Rune Vandvik

Sammenslåingen

Vareide er også svært godt fornøyd med at Kjartan C. Møller vil være prosjektkoordinator for sammenslåingsprosessen framover.

– Han er godt kjent i de andre tre kommunene for jobben gjort som koordinator i oppstartfasen. Han har stor tillit og i de andre kommunene. Han har mye kompetanse på dette. Har jobbet som koordinator i ett år nå. Det vil si hittil har han vært konstituert i stillingen, nå er det altså avgjort at han fortsetter, sier Vareide.

Dermed må Vareide og Stavanger kommune finne en ny direktør for fellestjenester fra nå og fram til Clementsen overtar i 2020.

Møller har tidligere vært kemner og han startet arbeidet med å få etablert fellestjenester i Stavanger.

Publisert:

Les også

 1. Slik vil han skape Nye Stavanger

 2. Ingen skal miste jobben når Finnøy, Rennesøy og Stavanger slås sammen

 3. – Alfa og omega for å lukkast med Nye Stavanger

 4. Haarr blir ikke oppvekstdirektør som tidligere bestemt

Mest lest akkurat nå

 1. Frankrike, Tsjekkia, Monaco og Sveits blir røde regioner, samt Skåne og Kronoberg

 2. Var helt utslitt etter Lysebotn Opp: – Så brutalt som det ikke går an å forestille seg

 3. Myndighetene kommer trolig med munnbind­anbefaling fredag

 4. Viking har signert ny keeper

 5. Tre personer fra Stavanger testet positivt for koronaviruset etter å ha reist med Color Line

 6. Fem nye smittet og to innlagt med korona i Stavanger: – Vi er forberedt på flere smitte­tilfeller

 1. Nye Stavanger kommune
 2. Per Kristian Vareide
 3. Birger S. Clementsen
 4. Per Haarr
 5. Helene M. Ohm