Grand hotell måtte evakuere gjestene i natt

Grand hotell i Egersund har tidligere brent ned til grunnen. Det er derfor ingenting hotellet frykter mer enn brann. I natt tok det fyr i en ismaskin.

Brann i det historiske og verneverdige Grand hotell.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Vi er i full drift, sier hotelldirektør Geir Sølve Sleveland.

Han har bak seg en hektisk natt. 112 gjester måtte evakueres og bli tatt hånd om midt på natta. Nå er han mest lettet.

– I natt opplevde vi det vi frykter mest, brann. Brannen startet i en anretning i en elektrisk ismaskin. Takket være et godt og døgnbemannet brannvesen, fikk vi raskt kontroll på brannen. Vårt personale startet umiddelbart evakuering. Dette foregikk veldig fint og rolig for seg takket være godt personell og ikke minst lydhøre og oppmerksomme gjester. Det er flott å se at rutinene fungerer i en krisesituasjon, sier han.

Legg merke til formuleringen «et godt og døgnbemannet brannvesen». I Egersund har det til tider vært en diskusjon om brannvesenet trenger å være døgnbemannet.

Argumentet for døgnbemanning har vært responstid og det at Egersund er en stor og sårbar trehusby. Forkjemperne for døgnbemanning fikk i natt et godt argument.

– Hotellet har fått mindre skader utenom en liten anretning. Alle rom er operative og restauranten klar til å ta i mot nye gjester, sier direktør Geir Sølve Sleveland.

Publisert: