– Det går hundre prosent perfekt med Trollpikken

Det har vært tilløp til folkefest rundt Trollpikken torsdag. Alt har gått som smurt og nå er Sverre Garpestad sikker på at den er på plass igjen og kan avdukes fredag klokka 12.00.

Sverre Garpestad torsdag kveld ved Trollpikken. Sliten, men veldig godt fornøyd med dagen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er lett å la seg lure. Alt virker så kjekt og løye i heie. Men bak Operasjon Trollpikken ligger gammelt håndverk, faglig dyktighet og ingeniørkunst.

– Dette er presisjonsarbeid av høy kvalitet. Jeg vil berømme folkene vi har med oss fra Aker Solutions. De er skikkelig dyktige, sier styreleder i Bertelsen og Garpestad, Sverre Garpestad.

Han har bak seg flere turer inn i heia i dag. Han oppdaget nemlig at arbeidsfolkene manglet mat og drikke. Dermed bar det til byen igjen for å proviantere. De mange turene til Trollpikken gjennom to uker har satt sine spor. Garpestad er i bedre form enn på lenge.

– Det har gått hundre prosent perfekt. Før vi tar kveld torsdag skal vi ha Trollpikken i posisjon. Den lå veldig skeivt. Nå er den rettet opp. Stroppene sitter, men vi må og passe på at den ikke bli hengende. Den skal peke oppover og litt til høyre, humrer Garpestad.

Arbeidslaget på rundt 10 personer fra B & G og Aker Solutions kommer til å gi seg i skumringen. Garpestad berømmer arbeidsfolkene. De står på, men han merker at de begynner å bli slitne etter en lang dag i heia.

– Vi starter på an igjen rundt 07.00 fredag morgen. Da skal den tres på og limes fast. Vi bruker en slags lim som er mye, mye sterkere enn vanlig lim.

Garpestad forteller at han og de ansatte har det kjekt med trollpikk-jobben.

– Det har vært rene folkefesten her i heia. Mama Pizza dukket opp med pizza til alle. Det var så mye at vi kunne dele med pressen og tilskuere. Stemningen er god, men nå gleder jeg meg skikkelig til fredag, sier Garpestad.

Publisert: