Tore B. Kallevig stiller til valg

Tore B. Kallevig stiller til valg for å prøve å bli listetopp på Stavanger Frps nominasjonsmøte mandag.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

– Jeg har fått en god del henvendelser om å stille til valg på ny ordførerkandidat i Stavanger Frp. Nå har jeg vært i tenkeboksen og er kommet ut med et ja, sier Kallevig til Aftenbladet.no.

– Nå får det bli opp til nominasjonsmøtet å bestemme videre, sier han.

Det var Rogalands Avis som først meldte at Kallevig stiller.

Nominasjonsmøtet skal finne sted allerede mandag. Det er nemlig et meget presset Frp i Stavanger som nå jobber på høygir for å holde alle frister etter at deres ordførerkandidat, Trond Birkedal, trakk seg både som ordførerkandidat og fra alle sine andre verv i Frp etter at han sist søndag ble pågrepet av politiet og siktet for å ha nakenfilmet unge menn i dusjen hjemme hos seg selv uten at de visste om det.

Amundsen ikke aktuell

Leder i Stavanger Frp, Marit Amundsen, kunngjorde onsdag at hun ikke var aktuell som ny ordførerkandidat.

I tillegg til Kallevig og Stenberg sto også Arild Larsen på listen som Frp sendte ut i kveld, men etter det Rogalands Avis kjenner til skal Larsen verken ha blitt spurt eller sagt ja til å stå på listen. Det var også nominert en fjerde kandidat, men vedkommende trakk seg.

Mange henvendelser

Under den forrige nominasjonsstriden, trakk Tore B. Kallevig trakk seg fra lista. Kallevig var foreslått på fjerde og forhåndskumulert plass av nominasjonskomiteen. Men etter at Trond Birkedal den gang foreslo at bare de to øverste på lista skulle forhåndskumuleres, og at dette forslaget ble vedtatt med 46 av 89 stemmer, valgte han å trekke seg.

– Jeg trakk meg den gang ikke i protest, men rett og slett fordi det ble for uforutsigbart for meg både av hensyn til jobben og familien å ikke være blant de kumulerte.

– Nå er situasjonen annerledes. Det er nå et nytt nominasjonsmøte, og jeg har som sagt fått mange henvendelser om å stille opp. Det er viktigere enn noen gang og vise at det politiske livet kan fortsette etter det som nå har skjedd i partiet. Og jeg har full tiltro til at nominasjonsmøtet vil velge en kandidat blant oss som kan lede og fronte det videre arbeidet for Frp og som er topp motivert for jobben, sier han.

Publisert: