Stjeler pakker fra Domkirkeplassen

Den siste tiden har det blitt stjålet julegaver som er blitt lagt under juletreet på Domkirkeplassen i Stavanger.

Lørdag kveld kjørte en varebil opp på Domkirkeplassen og tok med seg gavene under juletreet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

En vekter meldte fra til politiet om dette søndag ettermiddag.

Vekteren kunne fortelle at det lørdag kom en utenlandsk varebil til stedet. En rekke julegaver som var lagt under det store juletreet ble tatt og lesset inn i bilen, før den forsvant.

Det er Frelsesarmeen som samler inn gaver fra frivillige under treet på Domkirkeplassen. Disse går til barn i fattige familier, barn som ikke får så mange gaver til jul. Blant andre har mange barnehager i byen som tradisjon at de drar til byen og legger pakker under treet.

Vekterne i området vil passe litt ekstra godt på gavene under treet i tiden framover. Foreløpig er ikke forholdet anmeldt.

Rent juridisk er det tvil om handlingen kan stemples som tyveri siden folk har jo lagt pakkene der frivillig.

LES OGSÅ: Dette skjer med gavene som legges under julegrana.

Ørjan Milde Amland er korpsleder i Frelsesarmeen i Stavanger. Han forteller at de har gode rutiner for å hente gavene som legges under juletreet på Domkirkeplassen.

Les også

LES OGSÅ: 500 får julematposer i Stavanger og Sandnes

- Vi henter gaver flere ganger til dagen og siste gang mellom 18.00 og 20.00. Dersom noen legger ned gaver senere på kvelden, hender det nok at de blir liggende til neste dag. Det er trist at uvedkommende har forsynt seg, men vi tror ikke det kan være snakk om veldig mange pakker, sier han.

Frelsesarmeen diskuterer stadig om de skal avslutte tradisjonen med levering av julegaver under treet på Domkirkeplassen. Det er ingen ukjent problemstilling at uvedkommende av og til forsyner seg.

Les også

LES OGSÅ: Rekordsum til Frelsesarmeens julegryte

– Det enkleste hadde vært om folk leverte gavene direkte, men for mange er det en tradisjon å legge gavene under treet, det respekterer vi og har ingen planer om å avslutte juletradisjonen, sier Amland

Publisert: