Svein Tore Sinnes vant Sesilåmi

Svein Tore Sinnes satset på glatte ski og vant på det. Dermed tok han sin sjuende seier i Sesilåmi.

Publisert: Publisert:

Svein Tore Sinnes passerer målstreken i ensom majestet etter å ha vunnet årets Sesilåmi med tiden 3.10,19. FOTO: SVEIN HAGEN Foto: Svein Hagen

  • Svein Hagen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Svein Tore Sinnes fra Tonstad var spent på hvordan det ville være i de tøffe motbakkene etter start all den tid han valgte å gå uten smørning under skiene. Ifølge han selv, så gikk det rimelig greit å stake seg opp til toppen.

— Visste det ville bli hardt å stake så mye, men tenkte at jeg ville tjene på rimelig glatte ski utover i løpet. Og det holdt stikk, sier han like etter innkomst.

Han hadde lenge følge med Stian Hoelgaard fra Ålgård, men mot slutten sa Sinnes takk for følget. I mål var han dryge fire minutter foran Hoelgaard. Men vinnertiden ble ikke bedre enn 3.10,19, som er mer enn tre kvarter svakere enn løyperekorden.

Vind og snøvær

— Det var helt umulig å tenke løyperekord under de rådende forholdene vi hadde på turen i dag. En god del vind og snøvær gjorde årets renn til en solid kraftprøve, forklarer Sinnes.

Les også

Resultatene fra Sesilåmi finner du her

Selv om det blåste kraftig på toppene, så er Svein Tore Sinnes helt klar på at det ikke var uforsvarlig å gå dagens renn.— Folk var godt kledd på startstreken og alle visste at det ville kunne blåse og snø på turen. Jeg har selv ikke frøset noe i det hele tatt, hadde nemlig godt med varme klær under skidressen. Men jeg skal innrømme at det var ganske bløtt her nede ved målområdet, hvor nedbøren var rimelig fuktig, sier han.

Tøff utfordring

Stian Hoelgaard syntes også årets renn ble en tøff opplevelse, hvor de ble gående ute i løypene veldig mye lengre enn det som er vanlig på den dryge fem mil lange turen.

— En tøff utordring for oss alle, men det må vi tåle. Det er nok en del av de som kommer senere til mål som har hatt en slitsom opplevelse fra Brokke og hit til Haugen, mener han.

Les alt om Sesilåmi her

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 18 veistrekninger i Norge er plukket ut for å vise det beste av landet. Bare den på Jæren blir uten et unikt, nasjonalt utsiktspunkt

  2. Ingve Bøe med Viking-advarsel: – Det går ikke i kveld!

  3. Tok overraskende NM-gull. Nå legger 28-åringen snart opp.

  4. Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

  5. Da Charlotte gikk ned 35 kilo, ble hun kvitt sosial angst og depresjon. Dette er suksessoppskriften.

  6. Utenpå er huset enkelt og minimalistisk. Inne er det fargerikt og spennende.