Kristne vil gjemme konvertitter fra politiet

Folk med tilknytning til IMI-kirken i Stavanger vil gjemme en iransk asylsøker som har konvertert til kristendommen for å hindre at politiet sender ham ut av landet.

I tillegg til den ene iraneren skal det ifølge Høyland også være flere konvertitter og asylbarn med tilknytning til IMI-kirken som det kan være aktuelt å gjemme unna i tiden framover.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Ifølge Terje Høyland, styreleder i støttenettverket for papirløse flyktninger i Rogaland, Ria (rettferdighet for asylsøkere) kan iraneren stå overfor en umiddelbar utsendelse.

Les også

Staten frikjent i Neda-saken

— Vi kommer derfor til å la ham være på besøk og bo på flere adresser en stund fremover, opplyser Høyland til Aftenbladet. Han presiserer ath an snakker på vegne av Ria i denne sammenhengen, og ikke som IMI-ansatt. Nå oppfordrer han andre som kjenner asylbarn eller konvertitter om å ta imot dem.

Vil skjule asylsøkere

— Bakgrunnen er at vi i godt over et år har ventet på en regelendring for asylbarna og konvertitter. For konvertitter har myndighetene varslet en utredning som er ventet til nyttår. Men samtidig ser vi at regjeringen vil sette inn mange flere politifolk for å få opp farten i utsendelse av asylsøkere. Situasjonen er med andre ord prekær, når konklusjonen om noen måneder kanskje er at vi ikke skal sende konvertitter tilbake til Iran.

Risikerer tortur

- Er ikke dette å oppfordre til ulovligheter?

— Vi håper at vi slipper å gå til dette skrittet, men spørsmålet er om vi bare skal godta dette når vi vet at konvertitter som sendes tilbake til Iran risikerer å bli møtt med både tortur, fengsel og sanksjoner fra myndighetene. Det har vi flere eksempler på for konvertitter som Norge har sendt tilbake dit. Dessuten har Norge gang på gang blitt tatt i å bryte internasjonal lov når det gjelder asylbarna, som barnekonvensjonen, sier Høyland, som også er internasjonal leder i IMI-kirken.

I tillegg til den ene iraneren skal det ifølge Høyland også være flere konvertitter og asylbarn med tilknytning til IMI-kirken som det kan være aktuelt å gjemme unna i tiden framover.

— Det er flere som er i samme faresonen, bekrefter Høyland.

Publisert: