Håper å åpne opp for skøyting på Hindalsdammen innen få dager

Temperaturen synker de neste dagene, men isen er fortsatt langt fra sikker.

Publisert: Publisert:

Idyll på isen. Her fra Store Stokkavatn i Stavanger. Foto: Jarle Aasland

Denne artikkelen er over to år gammel

Når det er kaldt ute og isen fryser til, gjør Stavanger kommune daglige målinger på åtte forskjellige vann.

– Nå er folk lystne å snøre på seg skøytene, sier seksjonsleder Jone Halvorsen i park, vei og anlegg i Stavanger kommune.

I morgentimene onsdag ble det gjennomført nye målinger av isen på fire av de mindre vannene i Stavanger. Målingene på Vannassen, Mosvannet og Lille Stokkavatn viser at vannene fremdeles ikke er innenfor Stavanger kommunes grense, som er på 13 centimeters tykkelse. Isen må også være kompakt for at den skal kunne regnes som trygg.

Det fjerde vannet som ble målt onsdag er Hindalsdammen på Vaulen. Det ligger foreløpig best an til å åpnes for skøyting.

– Det blir spennende å se hvor mye mer isen vokser på dammen. Vi regner absolutt med at den vil kunne være åpen for fri ferdsel i løpet av noen få dager. I dag ble isen målt til over ti centimeter, det er en økning på fire centimeter fra dagen før, sier han.

Han forteller at kommunen ikke foretar målinger på de største vannene før de minste vannene er sikre.

Må være innenfor minimumsgrensen

Ivrer du etter å spenne på deg skøytene på de andre vannene i Stavanger, må du kanskje belage deg på å vente fram til helgen.

– Vi har satt opp skilter flere steder hvor vi ber folk om å vise aktsomhet. Selv om det er kaldt ute så er det ikke trygt å gå på isen før den er 13 centimeter tykk, sier han, og fortsetter:

– Så lenge tykkelsen på isen bygger seg opp de neste dagene, vil målet være å kunne åpne for fri ferdsel på isen til helgen. Jeg oppfordrer folk til å være forsiktige og følge skilting der dette finnes, understreker han.

Stavanger kommunes hjemmesider kan du følge med og orientere deg om når de forskjellige vannene åpner for fri ferdsel.

Publisert: