Stangeland Maskin godtar 750.000 kroner i forelegg

Tiltalen mot Stangeland Maskin er frafalt, men entreprenøren har godtatt et forelegg på 750.000 kroner etter ulovlig lagring av masse fra IVAR sitt komposteringsanlegg på Hogstad.

Daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin har godtatt forelegget fra Økokrim.
 • Ola Fintland
  Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Opprinnelig var både Stangeland Maskin og interkommunale IVAR tiltalt i saken som startet i Jæren tingrett mandag. Saken handler om ulovlig lagring av masse fra komposteringsanlegget til IVAR, noe som medførte et kraftig, ukontrollert, organisk utslipp til Kvednhusbekken som renner ut i Lutsivassdraget. Det var Fylkesmannen som anmeldte saken til politiet i november 2018.

Men tiltalen mot Stangeland Maskin er frafalt før rettssaken startet. Daglig leder Tommy Stangeland skal i stedet møte som vitne i saken.

– Det er stor forskjell på å være tiltalt og å være vitne, så vi er glad for at tiltalen er frafalt, sier Tommy Stangeland til Aftenbladet. Han forteller at tiltalen ble frafalt rundt en uke før rettssaken startet.

– Hvordan ser du på forelegget på 750.000 kroner?

– Jeg er fornøyd med at vi nå er ute av saken og kan se framover. Forelegget er forholdsvis stort, men jeg skal ikke mene så mye om det. Vi må ha fokus på å komme videre og bli ferdig med denne saken. Derfor krangler vi ikke på det forelegget vi har fått, sier Stangeland.

– Hvordan ser du på denne saken?

– Vi har hjulpet naboen vår IVAR med å lagre masse mens de skulle reparere taket på sitt anlegg. Sett i ettertid skulle vi hatt en avskjæringsgrøft rundt massen, og massen skulle vært dekket til med presenning. Det er det som er læringspunktene av det forelegget vi nå har fått, sier Stangeland.

Publisert:
 1. Stangeland Maskin
 2. Utslipp
 3. Jæren tingrett
 4. IVAR (Interkommunalt vann, avløp og renovasjon)

Mest lest akkurat nå

 1. Ny dobbel renteheving fra Norges Bank

 2. Støyende asfalt­arbeid mellom Tjensvoll­krysset og Madla­krossen de to neste nettene

 3. Skulle sjekke om alt gikk bra med naboen. Ble stukket med kniv i brystet

 4. Kjemperesultat for Rogaland-bedrift - har ordrereserve på 4,6 milliarder

 5. Birgitte-saken: Siktede la en felle for det som viste seg å være politi­folk

 6. – Jakob vil ikkje vere den som ligg bak og tilfel­dig­vis klarer å spurte forbi. Han vil vinne med over­tyding