Eieren avvikler Bedriftshotellet

Eieren av Bedriftshotellet i Sandnes vil avvikle driften fra 30. oktober. Nå må Sandnes og andre kommuner lete etter alternativer.

Bedriftshotellet i Sandnes blir avviklet fra 30. oktober.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

5. juli publiserte Arild Charles Dalili Thevathason, eieren av Bedriftshotellet, følgende innlegg på sin personlige Facebook-side:

«Om 1 mnd. Så legge eg ned Bedriftshotellet så får politikerne bruke fellesferien sin på finne en ny og «billig» løsning! 5 AUGUST STENGE EG DØRENE!»

Nå sier han til Sandnesposten at han vil gjøre alvor av truslene om å stenge.

– Det å drive Bedriftshotellet har vært veldig givende, samtidig som det har vært utfordrende. Nå trekker vi oss ut, og overlater driften til andre, sier Thevathason til Sandnesposten.

Hotellet i Langgata 71 ligger vegg i vegg med Misjonssalen. Blant annet Sandnes kommune kjøper hospitsplasser her til vanskeligstilte innbyggere.

Det har vært flere alvorlige hendelser knyttet til hotellet. Seinest forrige uke ble det meldt om ny knivstikking. I mai ble en mann livstruende skadet etter knivstikking ved hotellet.

Vurderer renovering

– Dette har vært i tankene mine lenge. Nå vil jeg bruke energien på å utvikle noe som er positivt for byen. Jeg har fått kritikk over alt og det er ikke kjekt. Nå ser jeg frem til nye eventyr, sier Thevathason til Aftenbladet. Han eier flere bygg i Langgata som er under utvikling.

Hele botilbudet på Bedriftshotellet legges ned om ikke andre ønsker å overta.

– Det er mulig for andre å overta driften, men om det ikke skjer, må jeg tenke nytt. Da er planen å totalrennrovere bygget, sier Thevathason.

Tirsdag hadde Thevathason er møte med Sandnes kommune. Det førte ikke til enighet mellom partene om den videre til driften.

Den siste tiden har det vært mye diskusjon rundt driften og bruken av Bedrifthotellet etter flere alvorlige voldshendelser knyttet til hotellet.

Elin Selvikvåg, kommunaldirektør for helse og velferd i Sandnes kommune.

Leter etter alternativ

Elin Selvikvåg, kommunaldirektør for helse og velferd i Sandnes kommune, sier de ble gjort kjent med Thevathasons planer under et møte tirsdag ettermiddag.

– Han var tydelig på at at han ville legge ned. Vi må forholde oss til det eier sier og lete etter andre løsninger. Dette arbeidet starter vi med nå. Vi har 2–3 brukere per nå som bor der.

– Hvilke alternativ har dere?

– Vi har avtale om et tilbud i Stavanger som vi har brukt som nummer to dersom det ikke er ledig kapasitet. Vi har ikke brukt dette så mye til nå. Nå må vi starte en prosess for å finne aktuelle tilbud. Jeg regner med det skal gå fint.

Stavanger kommune sin kontrakt med Bedriftshotellet gikk ut i sommer, men kommunen har fått en bekreftelse på at kontrakten er forlenget til 15. oktober.

– Vi har ute et nytt anbud som vi regner med er avgjort før den tid. Nå avventer vi en tilbakemelding fra eier av Bedriftshotellet på hva som skjer videre, sier Elin Karin Fosse, direktør for helse og velferd i Stavanger kommune.

Saken oppdateres!

Publisert: