Rødt vil nekte eks-politikere fri adgang til Stortinget

Tidligere stortingsrepresentanter som har som jobb å påvirke politikere, har fri adgang til Stortinget. Rødt foreslår å ta fra dem adgangskortet.

Tidligere stortingspolitikere kan miste muligheten til å komme og gå på Løvebakken som de vil. Flere partier vil vurdere adgangsreglene, og Rødt foreslår nå å ta fra eks-politikere nøkkelkortet. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det er et demokratisk problem at tidligere stortingsrepresentanter har en særskilt tilgang til parlamentet, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Han mener ordningen fungerer som et «gullkort for lobbyister.»

Minst 50 tidligere stortingsrepresentanter jobber som lobbyister, PR-rådgivere eller har som en del av sine arbeidsoppgaver å påvirke norsk politikk, ifølge VG.

Moxnes understreker at han ikke vil nekte tidligere representanter adgang til Stortinget.

– Vårt forslag vil bare bety at de vil måtte følge vanlige rutiner for registrering og sikkerhet, og tas imot av ansatte eller sittende representanter i sin gamle partigruppe, sier han.

Også flere andre partier reagerer på ordningen. Stortingspresident Masud Gharahkhani har varslet en full gjennomgang av ordningen over sommeren, ifølge Dagens Næringsliv.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Flere og flere vil kvitte seg med kjæle­dyret sitt: – Ber om avli­ving av friske dyr

  2. Hitecvision med kjemperesultat - tar utbytte på 137 millioner

  3. Nå får han ikke helse- eller livsforsikring

  4. Frigir navn på de drepte etter Oslo-skyting

  5. Stavanger-hotell i minus for sjette år på rad

  6. Marius og Marcus mistet kompisen i MC-ulykken