Sabi Omakase og Re-Naa beholder Michelin-stjerna

Og Credo og Fagn ga Trondheim sine to første Michelin-stjerner.

Publisert: Publisert:

Sabi Omakase-kokk Roger Joya sammen med sin kone Ana Joya. Foto: Kristian Jacobsen

  • Håkon Jonassen Norheim
    Journalist
  • Adressa
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Både Sabi Omakase, som fikk sin Michelin-stjerne i 2017 og Re-Naa som fikk sin i 2016 får beholde sine Michelin-stjerner også i 2019. Det ble klart under den årlige utdelingen i Aarhus mandag kveld.

Innehaver av Sabi Omakase, Roger Joya ble invitert ned for å overvære utdelingen. Han hadde imidlertid ikke noen forventninger om ny stjerne, men regnet med å beholde den de allerede hadde.

I 2016 ble Re-Naa den første restauranten i Norge utenfor Oslo-området som fikk stjerne i Michelin-guiden. I 2019 har også Trondheim meldt seg på. Under mandagens utdeling fikk nemlig Fagn og Credo Michelin-stjerne.

– For meg er dette et lagarbeid, sa innehaver av Fagn, Jonas Nåvik, og takket sine ansatte og kona.

I tillegg fikk Heidi Bjerkan og Credo prisen for årets bærekraftige restaurant under prisutdelingen.

To stjerner til «Verdens beste restaurant»

Ingen norske restauranter mottar to stjerner i år, men Gastrologik i Stockholm, Koks på Færøyene og Noma i København fikk to stjerner. Norden fikk heller ingen nye restauranter med tre Michelin-stjerner i år.

– Dette er den sjette utgaven av den nordiske Michelinguiden, og nok en gang har vi ekspandert utvalget i takt med at våre inspektører finner nye spennende restauranter. Samtidig fortsetter vi å følge utviklingen til de allerede etablerte kjøkkenene, forteller direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec i en pressemelding.

Michelinguiden gir anbefalinger til de beste stedene å spise og besøke på tvers av alle kategorier av komfort og pris. Årets guide lister opp restauranter med stjerner først, etterfulgt av restauranter med en Bib Gourmand, og deretter restauranter som er tildelt «Plate»-symbolet, som er et bevis på restaurantens gode matlaging.

Tango er per i dag den eneste restauranten i Stavanger som har det såkalte «Plate»-symbolet.

I tillegg til Trondheim, som er i guiden for første gang, får Aalborg og Rønde i Danmark, Grindavik på Island, og Kosta i Sverige sin debut i guiden. Totalt har 30 nye restauranter blitt lagt til i denne utgaven av MICHELIN Guide Nordic Countries 2019.

MICHELIN Guide Nordic Countries 2019 oppsummert:

Tre restauranter med tre stjerner
10 restauranter med to stjerner, tre nye i år
51 restauranter med én stjerne, fire nye i år
34 Bib Gourmand-restauranter, tre nye i år

Publisert:

Les også

  1. GUIDE: Dette er Stavangers beste restauranter

  2. Re-Naa flytter inn i luksushotell

  3. Sabi Omakase er Norges nest beste restaurant

  1. Michelin
  2. Restaurant
  3. Re-Naa
  4. Guide
  5. Færøyene