Naboene på Madlamark tapte byggesak i bystyret

Stavanger bystyre sa ja til bygging av fire lavblokker i Jernalderveien på Madlamark, til tross for mange protester fra naboer og foreldre til barn ved Madlavoll skole.

Slik vil gatebildet ta seg ut fra Jernalderveien med blokker og ny Coop-butikk.
 • Jone Østebø
  Jone Østebø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Naboer og andre berørte har levert mange protester mot byggeplanene i Jernalderveien. Planforslaget går ut på å rive dagens Coop-butikk og bygge fire lavblokker på opptil fem etasjer med ny butikk og 39 leiligheter. Det skal etableres parkeringsanlegg under bakken og utearealer med benker og lekeplasser. I tillegg legger planforslaget til rette for oppgradering av krysset Jernalderveien/Madlavollveien.

Protestene omhandler manglende trafikksikkerhet for elever ved Madlavoll skole, spesielt når det gjelder vareleveranser til butikken, hensynet til særegen arkitektur i Jan Petersens gate og endret utsikt for enkelte av naboene.

Les også

Kvernevik får bydelshus med legesenter

Ordfører Christine Sagen Helgø (H) og gruppeleder John Peter Hernes (H) erklærte seg inhabile i Madlamark-saken og måtte sette seg i sofaen bakerst i bystyresalen under behandlingen. Mannen til Helgø har vært involvert i saken gjennom jobben sin og Hernes har foreldre som er naboer til byggeprosjektet.

Saken ble diskutert i over en time i Stavanger bystyre mandag, med en rekke av de berørte på galleriet som tilhørere.

Venstre sto hardt på at planforslaget måtte avvises, og at det måtte gås nye runder for å finne bedre løsninger for trafikksituasjonen og ta mer hensyn til naboene.

Sissel Knutsen Hegdal (H) la fram et fellesforslag fra Høyre, Ap og KrF, som et tilleggsforslag til planen: For å bedre trafikksikkerheten for skolens elever, skal det settes begrensninger for hvilke tidspunkt vareleveranser til butikken kan skje. I tillegg skal det settes opp skilt der rygging over fortau forutsetter dirigering fra en medhjelper.

Planforslaget ble vedtatt med stemmene til Høyre, minus Cille Ihle, Frp, FNB, KrF og Ap. Også tilleggsforslaget om bedre trafikksikkerhet ble vedtatt.

Les også

 1. Protester mot nye blokker i Jernalderveien

 2. – Når barnas sikkerhet ofres for utbyggers profitt

Publisert:
 1. Stavanger bystyre

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes kommune trapper ikke ned koronaberedskapen fra mandag

 2. Slik blir bompengesatsene på ny E39

 3. – Endelig tror folk på min historie

 4. Knut Arild Hareide inn­rømmer sine «unn­latelses­synder». Nå for­later han riks­politikken

 5. Hovden Høyfjellshotell skal sannsynligvis rives

 6. Anbefaler at samfunnet gjenåpner rundt månedsskiftet september/oktober