Tusener av sommerlys tennes i Kannik

Kannik-området fylles av blomster akkurat nå.

Publisert: Publisert:

Lærling Julie Sele og gartner Anne Grethe Marthinsen i arbeid med å lyse opp, et sikkert sommertegn. Foto: Fredrik Refvem

  • Magne Olsen
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Når du kjører hjem i dag er Teaterbedet et blomsterhav. Når du kjører på morgen i morgen tidlig har kjørefeltet lengst nord i Kannik vært stengt, slik at Kannikbedet også er fylt av blomster.

— Til sammen planter vi ut 11.500 blomster her, sier gartner og leder av blomstergruppa i Stavanger natur- og idrettsservice, Anne Grethe Marthinsen, til Aftenbladet.

I bedene finner du lilla og røde Flittig Lise, Surfinia, Lobelia Heliotropium, margueritter, Canna, Coccia, Rudbeckia, Falvia og Sølvblad som noen av de viktigste sortene.

— Vegvesenet tar regningen for Teaterbedet, sier Anne Grethe Martinsen. Det er hun takknemlig for ikke minst i besparelsens tidsalder. Du ser det i bedene ned mot hotel Atlantic: Nederst er det busker og ikke blomster, for å spare penger.

Men et fargesprakende Kannik gleder.

Kanskje tiden faller kortere nå, i køene morgen og kveld. Og med litt redusert sommertrafikk videre skal du ser at det rett og slett blir kjekt å kjøre gjennom Kannik.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Voldtektstiltalt trodde at sex ville gjøre ham frisk

  2. Elg skutt ved Sandvedparken

  3. Janoves datter synger duett med bestefar

  4. Fikk du med deg smellet i Gandsfjorden?

  5. Regestrand-drapet: Drapstiltalt skal ha banket to personer i fengsel

  6. Jublende glade kulturprisvinnere