Tusener av sommerlys tennes i Kannik

Kannik-området fylles av blomster akkurat nå.

Publisert: Publisert:

Lærling Julie Sele og gartner Anne Grethe Marthinsen i arbeid med å lyse opp, et sikkert sommertegn. Foto: Fredrik Refvem

  • Magne Olsen
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Når du kjører hjem i dag er Teaterbedet et blomsterhav. Når du kjører på morgen i morgen tidlig har kjørefeltet lengst nord i Kannik vært stengt, slik at Kannikbedet også er fylt av blomster.

— Til sammen planter vi ut 11.500 blomster her, sier gartner og leder av blomstergruppa i Stavanger natur- og idrettsservice, Anne Grethe Marthinsen, til Aftenbladet.

I bedene finner du lilla og røde Flittig Lise, Surfinia, Lobelia Heliotropium, margueritter, Canna, Coccia, Rudbeckia, Falvia og Sølvblad som noen av de viktigste sortene.

— Vegvesenet tar regningen for Teaterbedet, sier Anne Grethe Martinsen. Det er hun takknemlig for ikke minst i besparelsens tidsalder. Du ser det i bedene ned mot hotel Atlantic: Nederst er det busker og ikke blomster, for å spare penger.

Men et fargesprakende Kannik gleder.

Kanskje tiden faller kortere nå, i køene morgen og kveld. Og med litt redusert sommertrafikk videre skal du ser at det rett og slett blir kjekt å kjøre gjennom Kannik.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Denne eiendommen blir det trolig rift om

  2. Trafikk­ulykke på E 39

  3. Tjenestemenn i Libanon settes i husarrest: Skal ha visst om eksplosjonsfare i seks år

  4. Sto fast med barnebarna i bunnen av Rennfast-tunnel i halvannen time: – Utrolig skremmende

  5. Oppgang i boligprisene i Stavanger og omegn

  6. I morgen kommer sommeren tilbake