Krever ny forretningsplan for Stavanger Forum

Stavanger Forum har bedt eierne om et tilskudd på 15 millioner kroner, men da må de hoste opp en forretningsplan først, krever fylkesutvalget.

Publisert: Publisert:

Fylkesvaraordfører Marianne Chesak (Ap) vil vite hva som er Stavanger Forums strategi, og hvordan driften skal bli bedre før hun er med på å spytte inn penger. Foto: Jon Ingemundsen

  • Janne Hagen
    journalist
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Som Aftenbladet skrev tidligere i september, er situasjonen for messearrangøren nå så alvorlig at eierne bes om å skyte inn 15 millioner kroner. Det betyr 10 millioner for Stiftelsen Stavanger Forum og 5 millioner på Rogaland Fylkeskommune. Alternativet er at selskapet avvikles, eller at det blir en vesentlig endret driftsmodell der hovedoppgaven blir å drifte ONS hvert andre år.

Fylkesutvalget behandlet Forum-krisen i et møte tirsdag. For at de skal legge penger på bordet, forlanger et samlet fylkesutvalg en god forretningsplan fra Stavanger Forum. Det skriver RA.

Fylkesrådmann Trond Nerdal var på tirsdagens møte positiv til pengesstøtte, men krever da at Stavanger kommune overtar FOrums aksjer, samt at Stavanger kommune stiller med 10 millioner kroner.

– Vi stiller disse betingelsene fordi det er skepsis til den videre driften framover, sier fylkesvaraordfører Marianne Chesal (Ap) til RA.

Hun vil vite hva som er strategien, og hvordan driften skal bli bedre.

Fylkeskommunen har allerede gitt Stavanger Forum et rentefritt lån på fem millioner kroner.

For snaut to uker siden kalte Cecilie Bjelland (Ap) nyheten om den bunnskrapte kassen i Stavanger Forum for "en varslet økonomisk katastrofe". I et notat til kommunen fra selskapet, går det fram at egenkapitalen i aksjeselskapet vil være oppspist innen januar.

LES OGSÅ : - Stavanger Forum er en varslet økonomisk katastrofe
Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-politiker søker om fritak fra sine politiske verv: - Livet sier «stopp litt nå» til meg

  2. Lærere med hovedfag klarer ikke løse nye eksamensoppgaver for videregående-elever i matematikk

  3. Hytta er 15 minutter hjemmefra: – Veien er kort, men jeg har følelsen av å være langt til fjells

  4. Dette må du vite om busstreiken

  5. Historien om Ullandhaug­tårnet: Se de unike bildene fra innsiden

  6. Hundretusener har tatt koronavaksine i Kina utenom kliniske tester

  1. Stavanger Forum