Seks Høyre-folk på Tinget?

Høyres ene kvinne og to menn på Stortingets rogalandsbenk kan få selskap av tre nye representanter. Aftenbladets partimåling gir Høyre en oppslutning på hele 37,9 prosentpoeng.

Publisert: Publisert:

Bent Høie og Siri Meling er sammen med Arve Kambe Rogaland Høyres stemmer på Stortinget. Foto: Pål Christensen

— Det er fabelaktig at så mange velgere ser at Norge har behov for nye ideer og bedre løsninger, sier en inspirert Bent Høie.

Høie, som både er partiets nestleder sentralt og Rogaland Høyres fremste på Stortinget, legger ikke skjul på at han begeistres av Aftenbladets måling. - Jeg vet godt at det går opp og ned og at det krever målrettet og beinhard jobbing å holde forspranget, men det er helt klart voldsomt inspirerende når vi får slike gode målinger, sier Bent Høie.

MENING.jpg

Han vil ikke kommentere Frps tilbakegang, men er tilfreds med at Venstre på Aftenbladets måling har gjenerobret mandatet partiet mistet ved forrige stortingsvalg.

— Situasjonen foran valget neste år er veldig annerledes enn ved forrige stortingsvalg. Denne gang er det ingen ultimate krav, og vårt mål er å få alle de borgerlige partiene med i et samarbeide. Om noen holder fast på at de vil støtte en borgerlig regjering, men ikke være en del av den, er også det helt OK. Velgerne vil likevel være trygge på at en stemme til borgelig side er en stemme for forandring.

Kari Raustein, leder for Frp i Rogaland, er enig med Høie. - Frp skal i regjering og Frp skal prege en borgerlig regjering med nye løsninger. Vi skal virkelig brette opp ermene og stå på. Vi går for et betydelig bedre valgresultat enn Aftenbladets måling gir oss.

Rød-grønn kampvilje

De rød-grønne lar seg ikke sette ut av dårlige meningsmålinger. Både SV og Sp i Rogaland er ute av Stortinget på Aftenbladets septembermåling, men har langt fra gitt opp. Eirin Sund, som denne uken ble lansert på førsteplass på Rogaland Aps nominasjonsliste, er full av pågangsmot.

— Bare vent. Valgkampen er ikke begynt en gang. Vi jobber med en rekke gode forslag som skal presenteres etter hvert. I tillegg arbeides det godt både i regjeringen og på stortinget hver eneste dag. Det er jeg helt trygg på at velgerne også merker seg. Men det er klart, vi må kjempe og jobbe hardt. Jeg har allerede brettet opp ermene og skal stå på framover, sier Sund.

Fisker i sentrum

— Senterpartiet har gode muligheter for å fiske opp sentrumsvelgere som framfor alt vil unngå at Frp havner i en sentrumsstøttet regjering, mener Geir Pollestad, som har god tro på at arbeidet med å synliggjøre og tydeliggjøre partiets innflytelse i det rød-grønne prosjektet skal bære frukter.

— Det ser tungt ut for SV, ikke bare på denne målingen, medgir stortingsrepresentant Hallgeir Langeland, som setter sin lit til at partiets nye ledelse og nye statsråder skal sørge for en snuoperasjon.

— Vi kommer til å lansere noen visjoner som vil begeistre, det har jeg absolutt tro på, sier Langeland, som har sagt seg villig til en ny runde som stortingsrepresentant for SV.

Publisert: