Politimann kan miste jobben etter sextilbud

Haugesund (NTB): En politimann i 40-årene på Vestlandet er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med flere kvinner.

Publisert: Publisert:

En suspendert politimann må mandag møte i Haugaland tingrett i Haugesund tiltalt for å ha misbrukt sin stilling og for krenkende oppførsel. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I tillegg er den erfarne politimannen tiltalt for krenkende atferd overfor to andre kvinner.

En kvinne fra Karmøy skulle anmelde en stjålet biltilhenger. Senere samme dag sendte politimannen henne 70 SMS-er med tilbud om massasje, skriver Haugesunds Avis.

I en de mange SMS-ene oppfordret han kvinnen til å sende ham et bilde av seg selv, «så han kunne nyte litt», fremgår det av tiltalebeslutningen fra Spesialenheten. Dagen etter oppsøkte han kvinnen hjemme, der de ifølge tiltalen skal ha hatt sex.

I tillegg skal han ha gjort fremstøt overfor en enke som kom til Norge for å hente urnen til sin ektefelle som var funnet død. Han er også tiltalt for ha sendt flere SMS-er til en politistudent med intime spørsmål

Under etterforskningen nektet politimannen straffskyld etter siktelsen, men han skal ha erkjent å ha hatt seksuell omgang med kvinnene som har anmeldt ham.

Politimannen ble pågrepet og varetektsfengslet i august 2015 og satt i varetekt i nesten tre uker. Han er også suspendert fra sin stilling og risikerer å bli fradømt retten til å arbeide i politiet. Rettssaken starter i Haugaland tingrett mandag. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Da Charlotte Selstø fikk korona var det særlig to symptomer som dominerte

 2. Jobbet uten sikring i høyden. Fikk 117.000 kroner i «straks-bot»

 3. Se Pøbel sitt penis-stunt i Stavanger

 4. Elev på Stavanger-skole smittet med korona - hele trinnet i karantene

 5. Fritidsbolig totalskadd etter brann i Sandnes

 6. Kan tre familier være samlet? Og telles et par som en person? Kommuneoverlegen svarer

 1. Karmøy
 2. Politiet
 3. Sør-Vest politidistrikt
 4. Haugesund