Danskebåten søker ly i Kristiansand

I stedet for å gå til Stavanger og Bergen, legger den til kai i Kristiansand.

Publisert:

gassferje_02.jpg

«Det settes opp avgang fra Hirtshals til Kristiansand som erstatning. Avgang fra Hirtshals klokken 19.30 med ankomst Kristiansand klokken 23.30», skriver Fjord Line på sine nettsider.

LES OGSÅ:

Les også

Nå kommer ekstremværet Synne til Sørlandet og Rogaland

MS «Stavangerfjord» skulle egentlig klappet til kai i Risavika lørdag morgen klokken 06.30 og fortsatt til Bergen. I stedet fortøyer den i Kristiansand.

— Det er ikke noen ønskelig situasjon, men stormen er vi ikke herre over, og da må vi bare finne den beste løsningen. Nå får vi fraktet passasjerene til Norge, og så tar vi det derfra, sier Atle Woxholt, linjesjef i Fjord Line, til Fædrelandsvennen.

Setter opp buss for båt

Rederiet opplyser at det blir anledning for gjester å overnatte om bord i skipet i Kristiansand.

«For gående gjester blir det satt opp buss fra Kristiansand til Stavanger og Bergen lørdag klokken 10. For våre kjørende gjester vil kompensasjon på grunn av kanselleringen bli utbetalt automatisk i etterkant av reisen», opplyser rederiet.

Stanset av høye bølger

Det verste ruskeværet er ventet lørdag og natt til søndag. Men fredag kveld var værmeldingene såpass bra at det vær mulig å seile.

— Kapteinen så at det var en mulighet fredag kveld, men så kommer det høye bølger igjen, sier Woxholt.

Også avgangen fra Risavika til Hirtshals lørdag klokken 20.00 er kansellert på grunn av værforholdene.

«Alle berørte gjester vil bli kontaktet av Fjord Line lørdag fra klokken 09.00 med informasjon vedrørende sin reise», melder Fjord Line.

Superspeed kansellert

Superspeeds avgang fra Kristiansand klokken 08 i dag tidlig ble kansellert på grunn av værforholdene, noe også avgangen fra Hirtshals til Kristiansand ble klokken 12.15. Den hadde forventet ankomst i Kristiansand klokken 15.30.

Det er forventet at avgangene Kristiansand-Hirtshals klokken 16.30 og Hirtshals-Kristiansand klokken 20.45 vil gå som planlagt.

— Det er foreløpig ikke tatt noen beslutning på eventuelle kanselleringer i morgen, sier Helge Otto Mathisen i Color Line til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ:

Publisert: