Overfallsvoldtektsak: Politiet har fått kontakt med viktige vitner

STAVANGER: En av de to kvinnene som lenge har vært etterlyst som sentrale vitner etter at en kvinne anmeldte en overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum, er nå avhørt av politiet.

Voldtekten skal ha skjedd i et smau opp fra Øvre Holmegate i Stavanger sentrum natt til søndag 8. oktober.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Politiet etterforsker overfallsvoldtekten, som skal ha skjedd i et smau opp fra Øvre Holmegate natt til søndag 8. oktober, med uforminsket styrke. Forrige fredag valgte politiet å etterlyse to kvinner som hjalp fornærmede til en taxi ved De Røde Sjøhus. Onsdag opplyser Egil Vestvik, som er seksjonsleder for etterforskning ved Stavanger politistasjon, at politiet har kontakt med disse vitnene.

LES OGSÅ: Politiet etterlyser viktige vitner i overfallsvoldtektsak

- En av dem er allerede avhørt og den andre er i avhør nå, sier Vestvik til Aftenbladet klokka 14.30 onsdag ettermiddag.

Les også

Politiet jobber med konkrete tips i voldtektssak

- Dette er vitner som har vært i kontakt med fornærmede etter det anmeldte overgrepet, sier seksjonslederen.

Ikke vond vilje

Vestvik opplyser videre at politiet kom i kontakt med kvinnene etter å ha mottatt tips i saken.

- Vi avhørte en person som hadde opplysninger om vitnene. Etter dette avhøret fikk vi kontakt med dem. Til oss sier de at de da selv nylig hadde blitt klare over at vi ville prate med dem og at de uansett ville melde seg til oss i løpet av onsdagen. De hadde forstått dette etter å ha sett filmen Sør-Vest politidistrikt la ut på Facebook, sier han.

Filmen kan du se her

Seksjonslederen understreker at politiet ikke mistenker at de to vitnene har vært klare over at politiet ville snakke med dem uten å melde seg.

Les også

Overfallsvoldtekten i Stavanger: Politiet gjennomfører rundspørring

- Vi er fornøyde med at vi nå har fått kontakt med dem. Her har det ikke vært snakk om vond vilje fra deres side, sier Vestvik.

Etterforskes for fullt

De to kvinnene skal ikke ha sett selve overgrepet. Vestvik opplyser at politiet vil gjennomgå opplysningene de kommer med under avhør og ta dette med i den videre etterforskningen.

LES OGSÅ: Kvinne anmeldte overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum

- Vi er fremdeles svært interesserte i tips i saken. Opplysninger fra publikum har hjulpet oss så langt i etterforskningen og vi håper at noen kan sitte på ytterligere informasjon som kan bidra, sier Vestvik.

Politiet er svært interesserte i å høre fra personer som kan ha sett noe mistenkelig i området rundt Øvre- og Nedre Holmegate og Kirkegata i tidsrommet 02.00 til 04.00 natt til søndag 8. oktober.

Advokat Elisabeth Fjeld hos Stavangeradvokatene er den fornærmede kvinnens bistandsadvokat.

Det er foreløpig usikkert om det er sikret DNA i saken. Politiet venter også på svar på analyser av eventuelle spor som er sikret av krimteknikere på åstedet.

Jobber videre

Som ledd i etterforskningen har politiet blant annet gjennomført en rundspørring av naboer i området. Politiet har også gjennomført søk etter gjenstander i Stavanger sentrum. Politiet har ikke ønsket å opplyse hva de har lett etter.

LES OGSÅ: Politiet jakter flere gjerningspersoner etter overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum

- Vi fortsetter arbeidet med å gå gjennom materiale vi har innhentet fra overvåkningskameraer. Så langt har vi ikke funnet noe av interesse for saken på disse bildene og videoene, sier Vestvik.

Publisert: