– Liv kan gå tapt med dagens brannberedskap

Høyrepolitiker Siri Meling krever at det blir slutt på å hente brannmannskaper i Bergen ved skipsbranner utenfor Rogaland.

– Det er helt uholdbart at det må hentes brannmannskaper i Bergen når det oppstår skipsbranner langs Rogalandskysten, sier Siri Meling. (Arkivfoto: Knut S. Vindfallet)
 • Tor Dagfinn Dommersnes
  Tor Dagfinn Dommersnes
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

– Det er helt uholdbart at det må hentes brannmannskaper i Bergen når det oppstår skipsbranner langs Rogalandskysten, sier Siri Meling til Aftenbladet.

Brant i helgen

Da det begynte å brenne om bord i Cool Express utenfor Egersund i helgen, måtte det hentes brannmannskaper i Bergen. De ble hentet i helikopter og skulle fraktes til Sola. Deretter skulle de transporteres i buss til Egersund. Mens helikopteret var i lufta, ble skipsbrannen slukket og helikopteret returnerte til Bergen.

– Dette er ikke holdbart. Det er tungvint, det tar tid og i verste fall kan liv gå tapt, sier Meling.

Hun peker på den store og økende skipstrafikken langs kysten. Ikke minst cruisetrafikken. Det er også mye trafikk til og fra Kårstø.

– Denne dårlige brannberedskapen til sjøs kom som en overraskelse på meg. Det må bli slutt på dette. Rogaland må selvsagt ha topp brannberedskap, og ikke være avhengig av hjelp fra Bergen.

Til Stortinget

Meling har allerede tatt opp spørsmålet med stortingsrepresentant Bent Høie (h).

– Det viser seg at det godt forslag om å spre brannvernkompetansen langs hele kysten har vært fremmet tidligere. Men saken har vært i Justisdepartementet i tre år, tilsynelatende uten at noe har skjedd. Det må justisminister Knut Storberget svare for, sier Meling.

Saken kommer opp i Stortingets spørretime neste onsdag.

Som politiker

Meling understreker at hun tar opp denne saken som politiker. Hun er i dag regiondirektør i Fiskeridirektoratet sør, i Egersund.

Meling var på Stortinget i perioden 2001-2005, men kom ikke inn ved valget i 2005. I desember ble det klart at hun får andreplassen på Rogaland Høyre sin liste ved høstens stortingsvalg.

Les også

 1. Brannmannskaper skulle fraktes med buss

 2. – Beredskapen er svekket

 3. Brann til sjøs like farlig som før

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

 2. Brannen i industribygg i Sandnes er slukket - veien er åpen

 3. – Mange gilde minner har gått tapt, men det viktigste er at farmor kom seg ut

 4. Gir seg som Bryne-trener, assistenten kan overta

 5. Gutt sto bak brann i barnehage

 6. Falsk kjæreste lurte åtte menn for 1,5 millioner kroner