Bistandsadvokat i overfallsvoldtektssak ber vitner melde seg

– Det er viktig ikke bare for min klient, men for samfunnet at denne saken blir oppklart, sier advokat Elisabeth Fjeld.

Publisert: Publisert:

Her, i et smau opp fra Øvre Holmegate, skal overfallsvoldtekten ha funnet sted mellom klokka 02.00 og 04.00 natt til søndag. Politiet er svært interesserte i å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe mistenkelig i området. Foto: Pål Christensen

Bistandsadvokaten til kvinnen som natt til søndag anmeldte en overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum ber folk som har informasjon om å melde seg til politiet. Hun sier at hennes klient er preget etter det som skjedde i et smau opp fra Øvre Holmegate.

LES OGSÅ: Politiet jakter flere gjerningspersoner etter overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum

– Dette er en alvorlig sak og min klient er preget. Det er viktig både for henne og for samfunnet at denne saken blir oppklart. Om folk har informasjon må de legge dette frem for politiet, sier advokat Fjeld hos Stavangeradvokatene.

Har fått tips

Politiet har en formening om når den anmeldte voldtekten skjedde. Av etterforskningstaktiske grunner har politiadvokat Stian Eskeland, som er påtaleansvarlig jurist på saken, valgt å tidfeste overgrepet til mellom 02.00 og 04.00 natt til søndag.

Les også

Overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum

Mandag opplyste Eskeland at politiet er interesserte i å komme i kontant med personer som kan ha sett mistenkelige ting, ting de har reagert på, i området Nedre og Øvre Holmegate og Kirkegata i dette tidsrommet.

LES OGSÅ: 23-åring dømt for voldtekt utenfor pub

Tirsdag opplyser Egil Vestvik, som er seksjonsleder for etterforskning ved Stavanger politistasjon, at politiet har fått inn tips i saken, og at de er svært interesserte i flere.

– Vi jobber videre med full styrke. Vi avhører vitner og vi har kontakt med fornærmede, sier Vestvik.

Advokat Elisabeth Fjeld hos Stavangeradvokatene er den fornærmede kvinnens bistandsadvokat. Foto: Cornelius Munkvik

Venter på vitner

Politiet vet at den fornærmede kvinnen har vært i kontakt med personer både i forkant av overgrepet og etterpå. Før overgrepet lånte fornærmede en mobiltelefon av en annen kvinne. Etter overgrepet fikk fornærmede, som er i slutten av 20-årene, hjelp av flere andre unge kvinner til å ta seg til en taxi.

Les også

Tiltalt for å ha mishandlet sin Parkinson-rammede far

Les også

Frifunnet i seks år gammel voldtektssak

Tirsdag morgen har foreløpig ingen av disse kvinnene meldt seg for politiet.

– Vi er naturligvis svært interessert i å komme i kontakt med disse, sier Vestvik.

– Eventuelle vitner tror noen ganger at det de har sett ikke er av betydning. Likevel er det viktig at de kontakter oss, sier politiadvokat Stian Eskeland. Foto: Pål Christensen

Fornærmede har gitt signalement av to gjerningspersoner. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med signalementene i media.

Overvåkningsbilder

Krimteknikere har vært på åstedet for å sikre spor. Det er foreløpig usikkert om det er sikret DNA i saken. Resultater fra undersøkelsene som er gjort er foreløpig ikke klare.

Les også

Politiet om dødsfall på Boganes: - Vi jobber med å avklare om dette er et drap eller ikke

Overvåkningsbilder er en annen del av etterforskningen. Politiet er kjent med fornærmedes bevegelser i Stavanger sentrum natt til søndag, og har i løpet av mandag kartlagt hvilke overvåkningskameraer som kan være av interesse.

– I dag vil vi samle inn overvåkningsbilder og -videoer fra disse kameraene og starte arbeidet med å gjennomgå dette materialet, sier seksjonslederen til Aftenbladet.

En teori er at gjerningspersonene kan ha fulgt etter den fornærmede kvinnen, som er bosatt i Rogaland.

Publisert: