Han blir ny brannsjef

Razmus Viggen (41) fra Bryne etterfølger Nils-Erik Haagenrud som sjef i Rogaland brann og redning IKS.

Razmus Viggen blir ny brannsjef.
Publisert: Publisert:

Det er et enstemmig styre som innstiller på at Viggen får jobben.

Viggen har takket ja til stillingen og tiltrer i løpet av høsten. Frem til da er Frode Strøm konstituert i stillingen.

Viggen kommer fra stillingen som personal- og organisasjonssjef i Hå kommune. Han har erfaring fra flere andre lederstillinger, blant annet i Helse Stavanger og i ambulansetjenesten. Han har bachelor og master i ledelse, med spesialisering innen strategisk ledelse, teamledelse og nyskaping. I tillegg har han fagbrev som ambulansearbeider og flystrukturmekaniker.

– Viggen fremstår som en trygg og tydelig person som har svært gode kommunikasjonsevner. Han har dokumentert gode resultat fra ulike lederstillinger, og har bred erfaring innen endringsledelse og kulturbygging, heter det i en pressemelding fra Rogaland brann og redning.

– Videre har Viggen, med sin bakgrunn fra ambulansetjenesten og ulikt beredskapsarbeid, god forståelse for sikkerhet- og beredskapsfunksjonen. Som personal- og organisasjonssjef i Hå kommune har han også opparbeidet seg kompetanse og erfaring med politiske prosesser og kommunal virksomhet, heter det videre.

– Styret i Rogaland Brann og Redning IKS har vært opptatt av å finne en leder som er en inkluderende lagbygger som evner å få frem det beste i sine medarbeidere, og som leder gjennom tydelighet og involvering. Det mener vi at vi har funnet, heter det videre.

11 menn hadde søkt jobben, og Viggen var en av dem som ba om ikke å få navnet offentliggjort da søkerlisten ble kjent.

Rogaland brann og redning IKS består av kommunene Gjesdal, Klepp, Kvitsøy, Randaberg, Sandnes, Sola, Stavanger, Strand og Time.

Det interkommunale selskapet har i dag 426 ansatte.

Publisert: