Langeland bryter stillheten

«Eg beklagar uten atterhald meldingane», skriver UiS-professor Nils Rune Langeland i en melding til NRK.

  • Mariann Eliassen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Meldingen er første gang professoren uttaler seg til media etter at flere grove meldinger Langeland har sendt til unge kvinner ble publisert på sosiale medier.

«Eg beklager uten atterhald meldingane. Dei var klart upassande. Eg vil understreke at ingen av meldingane blei sendt til eigne studentar. Eg tek det fulle ansvar for det eg har gjort», står det i meldingen NRK mottok lørdag ettermiddag.

– Det skulle bare mangle, men det er bra at han har beklaget det, sier Eline Lund Fjæren til NRK. Hun var den av dem som publiserte bilder av meldingene på vegne av flere som hadde fått meldinger av professoren.

Upassende meldinger

Saken ble først omtalt i Khrono, som på mandag skrev at meldinger mellom professoren og flere kvinner- og enkelte tidligere studenter - ble publisert på Facebook og Twitter.

I meldingene kom Langeland med seksuelle og upassende forespørsler og kommentarer. I en av meldingene sto det «Liker du rimming?», og i en annen «kan jeg kjøpe trusen din?».

Tar saken på alvor

På onsdag skrev UiS i en pressemelding at de forholder seg til hendelsen som en personalsak.

– Instittuet vil følge reglene for saksbehandling i det offentlige. UiS forholder seg til at dette er en personalsak som må håndteres korrekt av hensyn til alle parter.

– Jeg ser alvorlig på det han har skrevet. Jenter skal ikke bli utsatt for slikt. Det er også alvorlig at denne typen ytringer bidrar til å svekke omdømmet til universitet, sa leder for institutt for kultur- og språkvitenskap ved UiS, Odd Magne Bakke til Aftenbladet tidligere i uken.

Publisert:
  1. Nils Rune Langeland
  2. NRK

Mest lest akkurat nå

  1. Lastebil­sjåfør siktet: Kvinne på rulle­ski alvorlig skadet

  2. Tunnel stengt i Strand etter rulle­ski­ulykke

  3. Sommerfull Vågen mintes Daniel Svela

  4. Politiet: – Har snakket med ganske mange vitner

  5. Aldri jobbet i oljå – nå kommer de hjem til grønn drømme­jobb

  6. Hans store feil var å gifte seg med feil kvinne, et anerkjent hespetre som hatet musikk