Politiets datatrøbbel kan være over

I over to uker har det vært store problemer knyttet til politiets straffesakssystem (BL). Nå kan problemet være løst.

Publisert: Publisert:

I over to uker har det vært store problemer knyttet til politiets straffesakssystem (BL). Nå kan problemet være løst. Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Denne artikkelen er over tre år gammel

På sine hjemmesider melder politiet at BL nå er i normal drift i politidistrikt og særorgan. Lengre saksbehandlingstid på etterforskning og forvaltningsoppgaver må imidlertid fremdeles påregnes.

Politiets straffesakssystem har den siste tiden vært tilgjengelig for kun et begrenset antall brukere. I gamle Rogaland politidistrikt hadde kun 55 tilgang til verktøyet som regnes for å være et av deres absolutt viktigste verktøy.

Les også

Slik rammer politiets dataproblemer deg

Dette har resultert i lengre saksbehandlingstid på etterforskning av saker og på ulike forvaltningsoppgaver som politiattest, pass, våpensøknad, førerkort, skriver politiet.no.

Ikke friskmeldt

Videre heter det at foreløpige analyser viser at endringer gjort i BL-løsningen har hatt en positiv effekt. «BL overvåkes fremdeles kontinuerlig og det jobbes med å finne den underliggende rotårsaken til problemet, og samtidig med å se på ytterligere forbedringspotensial i løsningen».

– BL er ikke friskmeldt, men analyser så langt er positive, sier Asbjørn Rønnestad, seksjonssjef for IKT-tjenestestyring i POD til politiet.no.

Vær ute i god tid

Politiet oppfordrer dem som skal ha politiattest, pass, våpensøknad eller førerkort, til å være ute i god tid. «Saksbehandlingstiden på de ulike tjenestene vil variere mellom distriktene. Ta kontakt med ditt distrikt for spørsmål om saksbehandlingstid», skriver politiet.

Les også

Krimteknikere undersøker brannområdet i Sandnes

I saksbehandlingen av denne typen forvaltningsoppgaver er det nødvendig å sjekke vandel hos dem som søker. Det innebærer å hente ut informasjon fra straffesakløsningen. I BL blir anmeldelser registrert og det foreligger informasjon om strafferettslige forhold og dommer.

Når det tar lengre tid å ajourføre innholdet i straffesakssystemet, påvirker det også forvaltningstjenestene. Selv om BL nå fungerer som normalt, vil politidistrikt og særorgan ha et etterslep av saker å registrere, skriver politiet.

Publisert: